Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Huszonévesen hogyan takarékosk...

Huszonévesen hogyan takarékoskodjon és lépjen előre az, aki nem akar az anyjánál lakni 30 éves koráig?

Figyelt kérdés

Most vagyok 25, 520-at keresek, de ebből max 200-at tudok eltenni egy hónapban megtakarításba albérlet mellett. Hogy lehet így előrelépni?

Nyilván "otthon" kétszer ennyi tudnék elrakni, de én el nem tudnám képzelni, hogy 30 éves koromig vagy esetleg még tovább anyámnál lakjak, nem is értem az ilyen férfiakat. Egy nő sem venne komolyan.

2022. szept. 2. 23:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
24%
Ilyen fizu mellett választani kell, vagy ingyen laksz és kajálsz anyunál, de a lukért fizetsz óránként 20 ezret, vagy ingyen húzkodod a lukat, de a lakhatásért és a kajáért csengetsz. Én maradtam mutteréknál 30 éves korig, aztán mivel egy forintom sem volt, mert elprostiztam és elbuliztam, amikor nagyiék meghaltak kaptam az örökségből egy lakást Kelenföldön, így végül négyszeresen jól jártam. Nem kellett kuporgatni, teljes ellátást kaptam, meghúztam vagy 200 modellcafkát, végül lett egy saját lakásom amit ajándékba kaptam (kb 60 gurigát ér most) :-D
2022. szept. 2. 23:59
 2/27 A kérdező kommentje:
Az "ilyen fizut" hogy érted? Ez olyan kevés?
2022. szept. 3. 00:08
 3/27 anonim ***** válasza:
28%
Éhenhalni sok, amúgy kevés. Én nettó 450 körül kapok, ha lakást kellene bérelnem nem tudom mi lenne. Kajára megy havi 100 ezer, rezsi, teló, internet 40 ezer, BKV-n lógok, úgyhogy az ingyen van, heti 2 kúrás egy hónapra vetítve 200 ezer, a maradék 110 ezer meg elmegy nyaralásra meg bulikára.
2022. szept. 3. 00:12
 4/27 anonim ***** válasza:
78%

Normális nőt kell keresni, aki nem akad fenn ilyeneken.

Egy dolog ha valaki otthon lakik 27 évesen, meg egy teljesen másik, hogyha 37 évesen.

A 20-as nők többsége is ugyanúgy otthon lakik.

25 vagy, otthon laknál 2 évet, máris lenne 10 milliód. Közben a fizetésed is emelkedik. 2 év múlva hitelre vehetsz egy lakást és nem kell otthon laknod.

Más 10 évig spórol az önerőre, te szerencsés helyzetben vagy, és nyavajogsz, hogy nem akarod pár évig összehúzni magad.

2022. szept. 3. 00:23
 5/27 A kérdező kommentje:
#3: Hát mondjuk ha 450-ből 200-at "elkúrsz" mármint szó szerint, akkor nem csodálom, hogy nehezen jössz ki a pénzedből. Miért nem Tinderezel?
2022. szept. 3. 00:25
 6/27 anonim ***** válasza:
18%
Le kell költözni vidékre és venni egy házat.
2022. szept. 3. 00:50
 7/27 anonim ***** válasza:
84%
A jelenlegi gazdasági körülmények között, kérdező, te maradjál otthon és ha jobb lesz a helyzet, ami még minimum 6-16 hónap, majd akkor gondolkozzál el ezen a kérdésen.
2022. szept. 3. 01:35
 8/27 anonim ***** válasza:
17%

Úgy lehet előrelépni, hogy növeled a bevételeidet (vagy csökkented az igényeidet). Nem rossz az 520k 25 évesen, de azért bőven lehet ennél többet is keresni.

De amúgy meg nem értem miért ördögtől való 25 évesen otthon lakni a szülőkkel.

2022. szept. 3. 02:50
 9/27 anonim ***** válasza:
0%
Keress jobban, fejlodj szakmailag/valts domeniumot
2022. szept. 3. 05:47
 10/27 anonim ***** válasza:
95%

Miért nem elég a 200? Az egy évben 2,5 MFt. Ha megfelelő értékpapírba fekteted vagy lekötöd, akkor még az infláció is kevésbé érinti.

Hova akarsz előrelépni, mit szeretnél vele csinálni?

Nyilvánvalóan nem fogsz mostanában belőle venni olyan minimum másfél szobás, minimum első emeleti lakást a városban, amilyet mindenki akar és amire mindenki hisztizik...

Ha többet akarsz félretenni, keress többet vagy tegyél félre többet. Vannak olcsóbb albérletek és olcsóbb életvitel is, döntse el mindenki, kinek mi a fontos.

2022. szept. 3. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!