Huszonévesen hogyan takarékoskodjon és lépjen előre az, aki nem akar az anyjánál lakni 30 éves koráig?
Most vagyok 25, 520-at keresek, de ebből max 200-at tudok eltenni egy hónapban megtakarításba albérlet mellett. Hogy lehet így előrelépni?
Nyilván "otthon" kétszer ennyi tudnék elrakni, de én el nem tudnám képzelni, hogy 30 éves koromig vagy esetleg még tovább anyámnál lakjak, nem is értem az ilyen férfiakat. Egy nő sem venne komolyan.
Normális nőt kell keresni, aki nem akad fenn ilyeneken.
Egy dolog ha valaki otthon lakik 27 évesen, meg egy teljesen másik, hogyha 37 évesen.
A 20-as nők többsége is ugyanúgy otthon lakik.
25 vagy, otthon laknál 2 évet, máris lenne 10 milliód. Közben a fizetésed is emelkedik. 2 év múlva hitelre vehetsz egy lakást és nem kell otthon laknod.
Más 10 évig spórol az önerőre, te szerencsés helyzetben vagy, és nyavajogsz, hogy nem akarod pár évig összehúzni magad.
Úgy lehet előrelépni, hogy növeled a bevételeidet (vagy csökkented az igényeidet). Nem rossz az 520k 25 évesen, de azért bőven lehet ennél többet is keresni.
De amúgy meg nem értem miért ördögtől való 25 évesen otthon lakni a szülőkkel.
Miért nem elég a 200? Az egy évben 2,5 MFt. Ha megfelelő értékpapírba fekteted vagy lekötöd, akkor még az infláció is kevésbé érinti.
Hova akarsz előrelépni, mit szeretnél vele csinálni?
Nyilvánvalóan nem fogsz mostanában belőle venni olyan minimum másfél szobás, minimum első emeleti lakást a városban, amilyet mindenki akar és amire mindenki hisztizik...
Ha többet akarsz félretenni, keress többet vagy tegyél félre többet. Vannak olcsóbb albérletek és olcsóbb életvitel is, döntse el mindenki, kinek mi a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!