Huszonévesen hogyan takarékoskodjon és lépjen előre az, aki nem akar az anyjánál lakni 30 éves koráig?
Most vagyok 25, 520-at keresek, de ebből max 200-at tudok eltenni egy hónapban megtakarításba albérlet mellett. Hogy lehet így előrelépni?
Nyilván "otthon" kétszer ennyi tudnék elrakni, de én el nem tudnám képzelni, hogy 30 éves koromig vagy esetleg még tovább anyámnál lakjak, nem is értem az ilyen férfiakat. Egy nő sem venne komolyan.
Hogyha kevesled a fizetésed, akkor a megtakarításod fektesd magadba. Végezz el olyan egyetemet, szakmát amivel többet kereshetsz!
Havi 200e spórolás egyébként nem rossz, ha munkahelyeden van előrelépési lehetőség és így opció a fizetés növelése. Ebben az esetben a pénzt meg kell tanulnod befektetni, mert ha parnad alatt hagyod avagy állampapírba teszed az évek alatt el fog inflálódni.
Bár sok nőnél intő jel a mama hotel, viszont ha intelligens vagy és el tudod mondani mit miért csinálsz, a hasonló szellemi szinten lévő nők is megértik. Ne vedd őket egy kalap alá, mert nem homogén halmaz!
“Egy nő sem venne komolyan.”
Miért, most van nőd?
#12: Egyébként nincs, de beláthatod, hogy sokkal előbb lesz így, mintha otthon a kisszobába kéne felvinni :)
#14: Szoftverfejlesztő mérnök
Itt is egyre nagyobb divat lesz, sajnos lehet hogy kényszerből, ami a déli európai orszagokba megy, hogy egyre többen laknak otthon , netán meg több generációsba is. Ahol magasak az árak, de nem nyugat európaiak a fizezesek ott ez a helyzet. Én havi 450 korul keresek, havi 300 félre lett rakva mamahotelezben úgy, hogy a költségekbe azert igyekeztem adni, de nem tudtam tartani a lépést az árakkal. Vidéken is 30 Misi körül van egy panel, ha nem több,Budapesten meg 40-50 is lehet. Számoljunk 35elaz atlag kedvéért. Azokban 15 millió önrész meg 20 hitel. Ezt albérletezve pláne nem szedtem volna össze sose. Xar a helyzet. Ìgy még legalább van esély, de 30 előtt mégígy sincs sajnos
.
"#12: Egyébként nincs, de beláthatod, hogy sokkal előbb lesz így, mintha otthon a kisszobába kéne felvinni :)"
Szerintem baromság... Eddig egyik barátnőmnek sem volt ez probléma. 2 barátnőm is szinte nálunk lakott és szerintem ésszerűbb, hogy egy darabig éltek szülőknél ahol tudtok normálisan spórolni is és ha úgy látjátok, hogy tudnátok együtt élni, akkor akár albérletbe is mehettek vagy ha elég pénzt raktatok félre tudtok venni házat akár hitelre.
"Vidéken is 30 Misi körül van egy panel, ha nem több"
Moson,agyaróváron azért lehet venni 22-25 milla körül, de ez mindig csak egy panel.
Én a Rábaközbe lakom és nézegettünk mostanába házakat. Hát nagyon siralmas a felhozatal... 30-35 milláért 600 éves felújitandó meg vizes putrik vannak nagyrészt. Elég gyér mostanság a felhozatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!