Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Huszonévesen hogyan takarékosk...

Huszonévesen hogyan takarékoskodjon és lépjen előre az, aki nem akar az anyjánál lakni 30 éves koráig?

Figyelt kérdés

Most vagyok 25, 520-at keresek, de ebből max 200-at tudok eltenni egy hónapban megtakarításba albérlet mellett. Hogy lehet így előrelépni?

Nyilván "otthon" kétszer ennyi tudnék elrakni, de én el nem tudnám képzelni, hogy 30 éves koromig vagy esetleg még tovább anyámnál lakjak, nem is értem az ilyen férfiakat. Egy nő sem venne komolyan.

2022. szept. 2. 23:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%
Persze vannak remek lehetőségek is a Csókkal
2022. szept. 3. 11:16
 22/27 anonim ***** válasza:
68%

"Egy nő sem venne komolyan"

Aha. Szóval te a nőknek szeretnél megfelelni. Gyönyörű életed lehet. Nem is értem az ilyen férfiakat :D.

2022. szept. 3. 20:28
 23/27 anonim ***** válasza:
23%
Szoftverfejlesztokent ennel tobbet is kaphatnal. En munkat valtanek a helyedben. Ezen a teruleten a job-hopping kifejezetten hasznos dolog. Minel tobb cegnel fordulsz meg, annal tobbi technologiaval es rendszerrel tudsz jo esetben megismerkedni, es par ev alatt a mostani fizetesednek akar 1,5x-eset, vagy talan meg a duplajat is kereshetned.
2022. szept. 3. 21:38
 24/27 anonim ***** válasza:
91%

En a helyedben meg 3-4 evet maradnek otthon es sporolnek, siman lenne min. 15 misi felretett penzed. Kar lenne ezt a lehetoseget elszalajtanod, foleg ugy, hogy parod sincs. Raersz majd elkoltozni ha lesz akivel felezni a lakhatasi koltsegeket. Az lenne az idealis, hogy az ember levalik ennyi idos korara a szulokrol, es eloszor egyedul el egy kicsit de szerintem most van olyan nehez/bizonytalan a jelenlegi helyzet, hogy kompromisszumokat kell kotni es ossze ke huzni a nadragszijat. Joval jobban keresel az atlagnal, esszerintem most azokat az idoket eljuk amikor ezt ugy kell "kihasznalni"ezt a helyzetet, hogy sporolsz ezerrel es majd ennel is jobb helyzetben leszel az atlaghoz kepest, ha ujra kicsit kiegyensulyozottabb idoket elunk. Par becsles azt josolja, hogy a kozeposztaly kvazi el fog tunni, neked most kell dontened arrol, hogy hova akarsz majd besorolni, felfele vagy lefele.

Nokent mondom, hogy szerintem a jovobeli parod is megerti, hogy otthon laksz es nem fog ezen problemazni, valszeg o is otthon fog lakni amig ossze nem koltoztok. Az en parom 27/F,kevesebbet keres nalad, otthon lakik es bar o mar szeretne, en nem siettetem az osszekoltozest, mert akkor a harmadat tudna felretenni -kozos- otthonra. Meg sulizok 2 evig,szamottevo es rendszeres bevetelem nincs, csak annyiban tudnek jelenleg hozzajarulni a kozos elethez, hogy anyukam lakasaban ingyen laknank, megsporolnank az alberleti dijat. De inkabb azt a taktikat valasztom, hogy amig lehet igyekszem nem hatraltatni a sporolast, majd jovore mar en is kapok penzt a tanitasi gyakorlatert + valoszinukeg o is kap egy fizu emelest, raer akkor.

24/L

2022. szept. 4. 15:15
 25/27 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Egy barátnőre, lehet lepontozni, de amúgyis baromi sok pénzt lehet elkölteni.

Egy-két évre menj vissza a szüleidhez, és rakd el azt a pénzt.

2022. szept. 5. 14:40
 26/27 anonim ***** válasza:
50%

25# Mit kéne költeni egy barátnőre?

Olyan nagy összegeket biztos nem hogy csődbe menjen.

2022. szept. 5. 15:48
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Utazás, randik, programok... és persze a nyugis, sétálós randi hosszútávon nem jó, úgyhogy előbb-utóbb felmerülnek a fizetős programok is, pl. koncertek.

Később többletköltség lehet az együttélés. Én pl. egy rosszul szigetelt garzonban élek, egyedül pont beleférek a rezsicsökkentésbe, ha beköltözne mellém valaki, nyöghetném a kétszeres áram-, hétszeres gázszámlát.

Még később meg egy nyaralás, akár egy rövidebb, iszonyat pénzekbe tud kerülni. Legalábbis ha az ember nem visz magával parízeres szendvicset a hűtőtáskában.

Igen, tudom, el leszek hordva mindenféle incelnek.

Az előző kiszemeltem hónapok óta munkanélküli volt, ráadásul messze élt tőlem. Nagyon sokat vezettem, hogy találkozhassak vele, nagyon sok helyre meghívtam, mert viszonylag jól keresek, ő meg semmit, ilyenkor nem kérdés, hogy meghívom.

Hozzám is feljött, és azért kiderültek rossz szokásai: telibe nyomta légkondit éjszaka is, fél óráig fürdött, stbstb.

Nyilván az ember fia az ilyeneket nem említi meg az ismerkedés legelején, de hosszú távon probléma lehet.

Azóta az egekbe emelték a rezsit, havonta 20%-al drágulnak az élelmiszerek, a legtöbb izgalmas program drága...

Igen, drága dolog tud lenni, ha az embernek van párja!

2022. szept. 5. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!