Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki 30 éves korára nem...

Ha valaki 30 éves korára nem épített fel karriert, szakértelmet, alig van félretett pénze, de jók az adottságai, az mire számíthat az életben?

Figyelt kérdés
Végig kell dolgoznom a következő tíz évemet, hogy jól éljek végül? Van saját lakásom (öröklött) és jó a családi hátterem, de nem nagyon akarok hozzájuk fordulni. Állandóan úgy érzem, hogy le vagyok maradva mindenről, és olyan lehetőségek, amik vihetnének valamerre - pl. külföldre menni, ott tanulni akár - kockázattal járnak, és félek, hogy elvesztem, amim van.
2022. jún. 2. 12:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Pont így vagyok én is. Sose voltam bátor típus, ahhoz pedig az kell h elhagyd az országot v gyökeresen változtass.

Eb itthon is azt érzem hogy semmire nem haladtam korombeliekhez képest, csak gyűjtök..de se autóm, se saját házam..

2022. jún. 2. 12:12
 2/28 anonim ***** válasza:
84%

"Végig kell dolgoznom a következő tíz évemet, hogy jól éljek végül?"

Lesz az 30 is...

Mitől lennél a következő 10 évben olyan sikeres, hogy egyből jólétbe kerülj?

Az egy élet munkája.

Nem vagy lemaradva semmiről, csak nem kell irreális elvárások támasztani, hogy te 10 év alatt megcsinálod azt, amit másik 40 élet.

Karrier? Hagyjuk már. Ez amerikai bullshit. Magyarországon pozíciók, meg fizetések vannak nem karrier. Jobb pozícióban több pénzért dolgozol, mint 3 éve?

Ha nem, akkor mozdulj ebbe az irányba. Ha igen, akkor meg legalább tettél valamit az előrejutásodért, folytasd.

"alig van félretett pénze"

Akkor legyen...

2022. jún. 2. 12:30
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

"Van saját lakásom (öröklött) és jó a családi hátterem"

Nekem 45 évesen nem sikerült összehoznom egy lakást, szerintem örülj annak, amid van.

2022. jún. 2. 12:33
 4/28 A kérdező kommentje:

"Karrier? Hagyjuk már. Ez amerikai bullshit."

És ha kimegyek Amerikába? Sehol nincs előírva, hogy én itt éljek. Kiválóan beszélek angolul, tanultam is külföldön. Őszintén szólva, eléggé megcsömörlöttem már ettől az országtól. Itt csak lehúzzák egymást az emberek.

2022. jún. 2. 12:35
 5/28 A kérdező kommentje:

"Mitől lennél a következő 10 évben olyan sikeres, hogy egyből jólétbe kerülj?

Az egy élet munkája."

Én már hallottam olyanról, aki megoldotta hamarabb, csak bátorság kell hozzá. Vagy ott vannak pl. az informatikusok, akik havi egymillió felett keresnek elég hamar, az nem "egy élet munkája". Ha nem lenne lakásom, akkor is jól élnék annyiból egy albérletben vagy külföldön.

2022. jún. 2. 12:36
 6/28 anonim ***** válasza:
81%
160-220e ér dolgozok 6 éve Mo-n.Kezd betelni a pohár,jövőre elmegyek innen 26f
2022. jún. 2. 12:38
 7/28 anonim ***** válasza:
43%

Aki 30 eves koraig nem bir karriert epiteni barmilyen teruleten az utana se fog. Ez eleg termeszetes dolog, Jordan B Petersonnak sok videoja van a temaban. A lenyege az hogy ha valaki eleg nagy IQval rendelkezik az nagy valoszinuseggel jobban/gyorsabban fog csinalni barmint mint azok akiknek nem olyan nagy. Vagyis barmilyen melot csinal 30 eves kora elott az valoszinuleg "karriert" fog epiteni adott teruleten. Persze a statisztika kimondja h lehetseges h csak 30 eves korod utan ered el ezt, de meglepodnek.

Szerintem el kell engedni, hidd el kulfoldon meg annyi eselyed se lesz mint itthon mivel az ottaniak drasztikus elonybe lesznek veled szemben.

2022. jún. 2. 13:42
 8/28 anonim ***** válasza:
61%
Aki képes karriert építeni 30 éves korára már meg szokta csinálni.
2022. jún. 2. 14:09
 9/28 A kérdező kommentje:

"A lenyege az hogy ha valaki eleg nagy IQval rendelkezik az nagy valoszinuseggel jobban/gyorsabban fog csinalni barmint mint azok akiknek nem olyan nagy."

Átlag feletti az IQ-m. Középiskolában brillíroztam, egyetemre kb. oda vettek fel, ahova akartam, külföldet is beleértve. A problémák ezután jöttek felszínre, konfliktusba kerültem, hogy a magam életét éljem, vagy azt, amit szerintem a családom szerint kellene. Meg hogy ki vagyok valójában. Felvettek menő helyekre, de elkezdtem nagyon erősen szorongani, személyiségzavarom van. Tehát az IQ-m most is megvan, és ha párosítanám kemény munkával, akkor most is kb. bármit meg tudnék tanulni, csak túl erős bennem a szégyen, a szorongás és instabil vagyok érzelmileg.

Apám egyébként 40 éves kora felett lett sikeres. Úgyhogy szeretném hinni, hogy JP-nak nincs igaza. Ő egyébként valszeg egy amerikai szemszögből nézi ezt az egészet, bár szerintem ott se igaz ez, mert pont nyugaton divat, hogy még érett felnőttkorban is átképzik magukat az emberek.

2022. jún. 2. 14:16
 10/28 A kérdező kommentje:
JP arról szokott beszélni, hogy IQ meg személyiségvonások alapján kinek mi való. Na most, nekem az IQ-m rendben van, a személyiségvonásokon meg lehet változtatni, csak nem tudom, mennyi idő. Tehát ami nálam gondot okoz, az az ő modelljében a neuroticism (érzelmi instabilitás). Ez természetes módon, magától is csökken, ahogy érik az ember, de megküzdési mechanizmusok elsajátításával is lehet kézben tartani hatékonyan. Csak azzal nem tudom, mit kezdjek, hogy leszek vagy 35, mire odáig eljutok.
2022. jún. 2. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!