Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki hogyan épített ki passzív...

Ki hogyan épített ki passzív jövedelmet magának?

Figyelt kérdés

2020. máj. 24. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Na mindjárt jönnek az MLM-esek tuti tippekkel... 😂😂😂
2020. máj. 24. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
én aktívat építek, ha már mindenki passzívat akar. a végén én leszek az egyedüli melós ember az országban.
2020. máj. 24. 15:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A "passzív jövedelem" meglehetősen pongyola, pontatlan kifejezés. Ha belegondolsz, rendelkezned kell valamivel, ami a másik embernek pénzt ér. Ez lehet:

- a munkád,

- a tőkéd,

- valamilyen vagyontárgyad, amibe a tőkédet befektetted.

A másik ember tehát a munkádért fizet bért, a tőkéd használatáért kamatot, a vagyontárgyad használatáért pedig bérleti vagy jogdíjat.

Feltételezem, hogy a kérdésed arra irányul, hogy miként juthatnál olyan jövedelemforráshoz, ami nem bérjellegű.

Ha van pénzed (tőkéd), akkor a válasz egyszerű: add oda másnak használatra. Pl.: bankbetét, kötvény (állam- vagy vállalati), részvény. Az ebből származó kamat vagy osztalék tisztán tőkejövedelem lesz.

Ha magasabb hozamra vágysz, mint amit a fentiek produkálnak, akkor a tőkédet tetszőleges arányban kiegészítheted munkával is. Pl.: ingatlanbefektetések. Ezekkel foglalkozni kell, de azért messze nem olyanok, mint egy munkahely.

Még árnyaltabb a kép, ha úgy szeretnél jövedelemhez jutni, hogy sem munkát, sem saját tőkét nem akarsz beletenni. Ebben az esetben (bár ez is egyfajta munka), a szervezés és koordináció hoz jövedelmet. Pl.: hitelből vásárolt ingatlan, saját cég, kereskedelem, spekuláció. Ezekben az esetekben hitelből finanszírozol meg valamit, ami a kamatnál magasabb hozamot biztosít a számodra. A kamat és a bevétel különbsége lesz a Te jövedelmed, de ez a való életben sokszor meglehetősen sok számolást, munkát, kockázatot és emiatt stresszt is jelent, viszont több éves távlatban tőkét gyűjthetsz általa.

2020. máj. 24. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
Jól van gyerekek, Robert is betévedt :D
2020. máj. 24. 16:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Hármas: úgy értem a passzívot, hogy magától jön befelé análkül, hogy aktívan dolgoznék érte. Pl. osztalékfizető részvényeket veszek, és az osztalék magától jön rendszeresen.

Jelen esetben leginkább erre a módszerre gondoltam, de nem értek hozzá, milyen részvényeket érdemes venni és mennyit.

2020. máj. 24. 17:20
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon könyve erről szól. Olvasd el!
2020. máj. 24. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Erre kétlen hogy itt kapnál választ.
2020. máj. 28. 10:44
 8/9 Dávid ***** válasza:
100%

"úgy értem a passzívot, hogy magától jön befelé anélkül, hogy aktívan dolgoznék érte. Pl. osztalékfizető részvényeket veszek"

Ha nem osztalékfizető részvényt veszel, akkor is ugyanez a helyzet...hagyod, hogy felmenjen az ára és 5-10-15 év múlva eladod.

2020. máj. 28. 13:35
 9/9 Dávid ***** válasza:
100%

1) Részvény, magas passzív jövedelem (énnekem ezzel 13 és 14. havi jövedelmem is van). A fizum 75%-át megtakarítom, nincs autóm, szüleimmel élek, nem iszom-dohányzom.

A kamatok után semmit sem kell adózni.

2) Idős szüleim lakást vettek, 5 db-ot, de a passzív jövedelmük kis mértékben emelkedett csak. A bérlők leléptek, a lakást fel kellett újítani, néha üresen állt, kb nettó 4%-os hozamuk volt jó sok munka mellett.

3) Államkötvény. Nemrég a magyar állam 5%-os profitot ajánlott, ha 5 évig náluk hagyod a pénzed. Ez több, mint amit ingatlan kiadással lehet keresni. Kamatadó-mentes.

4) Garázst venni és kiadni Bp-en. Ezt a befektetést nem választottam, mert ez annak éri meg, aki nagyban foglalkozik vele. 1 db garázzsal irtó sok a macera.

2020. máj. 28. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!