3 millió forint tartalékkal ki tudom húzni kB fél évig szerintetek?
Akkor azt mondod, hogy szerinted a kérdező nem tudja hattal elosztani a hárommilliót és ezért írta ki a kérdést? Vagy nem jut eszébe, hogy el kell osztani hattal?
Vagy mi másért gondolod, hogy ez a válasz mozdítja tovább a kérdezőt az elakadásból?
"Kiadások az ‘n’-edik hónapban: e(n)
Ha e(1)+e(2)+e(3)+e(4)+e(5)+e(6) > 3000000"
Itt azért elmagyarázhatnád professzor, hogy amennyiben állításod szerint egyik hónapban lehet több, míg a másik hónapban lehet kevesebb, akkor az "e" miért állandó mind a 6 hónapban? :)
Ha neked fel ev mulva nem fog hianyozni a 3 millio ft , akkor tedd azt.
De talan 1-2 honap alatt is rendbe johetsz. Nem kell a teljes megtakaritasodat elkoltened sztem.
Hany eves vagy? Hany ev alatt tettel felre 3 millio ft-ot?
e(1) az az e(6)-tól eltérő változó. Akkor lenne ugyanaz, ha mindet e(1)-nek jelölnénk.
Amúgy kitértél a válasz elől. De akkor mégegyszer:
Miért gondolod, hogy a kérdezőnek segít, ha elosztod hattal a hárommilliót? Gondolod, hogy erre nem képes ő?
"e(1) az az e(6)-tól eltérő változó. Akkor lenne ugyanaz, ha mindet e(1)-nek jelölnénk."
Érdekes, mintha számok a hónapok számát jelölték volna. :D
Igen. e(1) az első hónap költsége. e(2) a második… e(x) az x-edik.
Pl e(1) azaz az első hónap költsége 320012. e(2) azaz a második hónap költsége 449010 stb… de jelölhetnénk a, b, c … stb vagy görög betűkkel is csak definiálni kell, ahogyan én tettem, e(n) jelöli az n-edik hónap költségét.
Na szóval, ott tartottunk, hogy
Miért gondolod, hogy a kérdezőnek segít, ha elosztod hattal a hárommilliót? Gondolod, hogy erre nem képes ő?
Tudom, nehéz belátni a választ, de legyél túl rajta 😅
Te figyelj csak veled valami probléma van? Mert még látom mindig nem érted, hogy az "e" betű nem jelölhet különféle értékeket matematikai értelemben?
e(1)= 320012
e(2)= 449010
De segítek így lenne helyes:
a: 460000
b: 430000
c: 520000
d: 600000
e: 340000
f: 430000
Ebből pedig:
a(1)+b(2)+c(3)+d(4)+e(5)+f(6)>3000000
Így lett volna a helyed, de neked még ez sem megy szóval azért nagyon nem mindegy mikor az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!