Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy év alatt 2,3 millió...

Egy év alatt 2,3 millió forintot megspórolni mennyire ideális?

Figyelt kérdés

Egy éve kezdtem el dolgozni egy fix helyen, egyedül élek. Szerintetek ez jó arány?

23/F

2024. jún. 5. 00:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Jó kezdet. Most kezdj el utána olvasni a pénzügyi tudatosság alapjainak, befektetéseknek, kamatos kamatnak, hogy ne csak megspórolni sikerüljön, hanem a pénzed is dolgozzon érted.

Ha csak áll a fiókban, akkor még el is lophatják, ha bankban áll sem kamatozik és fogyasztja az infláció.

2024. jún. 5. 11:47
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki ettől kevesebbet keres összesen évente.
2024. jún. 5. 11:57
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Pályakezdőként teljesen jó, de végsősoron az számít, hogy mihez kezdesz vele. A 11-es tanácsához egy konkrét javaslat, olvasd el a Vanguard alapító 1993-as első kiadású, de örökérvényű könyvét:

[link]

Ezt is csak azért kell elolvasnod, hogy ne csábulj el, és ne akarj a saját károdra okos lenni, ugyanis a gyakorlatba ültetése végtelenül egyszerű: nyitsz egy tartós befektetési számlát az IBKR-nél, és minden hónapban megveszed a VWCE jelű Vanguard All-World index ETF-et az aktuális nettó jövedelmed 20%-ából. A maradékkal azt csinálsz, amit akarsz (pl. ugyanezt :)). Tartsd be ezt az aranyszabályt, és boldog ember leszel.

Üdv,

egy Boglehead

2024. jún. 5. 13:18
 14/22 anonim válasza:
Mennyi a netto fizetesed? Valamint hol elsz?
2024. jún. 5. 13:19
 15/22 A kérdező kommentje:

6

Szerintem nagyon jó életvitelt élek emellett. Van egy kocsim, egy saját ház (sajnálatos módon örököltem az ingatlant ) azért utazok, bulizok és azért bőven jól étkezek, vásárolok. Minimálisan csak meghúznom magam, és így jött létre ez a megtakarítás. (Ház fentarást mellett ami szerintem a legfontosabb)

2024. jún. 5. 20:40
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha van sajat keco akkor nagyon jo
2024. jún. 5. 22:53
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

13

Én tartok attól, hogy az ETF-ek idővel lufiként fognak viselkedni és nagy gixer lesz. Idővel.

2024. jún. 6. 09:55
 18/22 anonim ***** válasza:
Ebből nem lehet megmondani. Mennyi a fizetésed, mennyi a kötelező kiadásod, mennyi egyéb igényed van, mennyi marad? Ezeket valójában te is össze tudod rakni.
2024. jún. 6. 12:20
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#17: Ez így van, mindig jönnek lufik és válságok. De a vagyonépítés egy 30 éves projekt, és olyan időtávon kisimulnak mindezek, legalábbis a világ tőkepiacának történetében eddig mindig kisimultak. Lehet lufikat tippelni, ki-be ugrálni, de az egy másik játék, sokkal bizonytalanabb végkimenetellel mindkét irányban, és inkább lefele.
2024. jún. 6. 12:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Évekkel ezelőtt 200-E alatti fizetéssel én is össze tudtam szedni milliót, most 250-E feletti fizetésem nem ér ugyanannyit, nem tudok már talán soha annyit összeszedni, más 500-assal sem tud megélni. Rakás olyan körülmény van, amiből nem lehet megmondani.
2024. jún. 6. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!