Ma magyarorszagon 3fo(2felnott 1gyerek) mennyi lenne az idealis fizetes 100ezres alberlet mellett?
Apuka, anyuka is keres min nettó 400 ezret+cafeteria.
KB ebből lehet viszonylag normálisan,de nem dőzsölve élni.
Abszolút minimum 750-800 ezer ahogy az előző válaszolók is írják.
Normális élethez (= el tudsz menni egy évben egyszer nyaralni, fenntartani egy középkategóriás autót, gyereknek mindenből jó minőségűt venni, tudsz egy keveset félrerakni) 1,5 millió+++
Ideális fizetés? Attól függ mit végzel. Egy bármikor pótolható, semmihez se értő ember ne kapjon már annyit mint egy pótolhatatlan, nagy felelősséget elviselő, szakmájában profi. Nem, nem érdekel, hogy meg kell élnie mind a 2nek. Mivel nem tesznek ugyanannyit bele a kalapba, nem is érdemelnek abból ugyanannyit.
Szóval milyen munkát is végzel? Mihez is értesz?
Mi barátnőmmel keresünk ketten picivel nettó 1 millió felett. Ő 450 és 565. Az albérlet rezsivel együtt 150 ezer, nincs autónk, nem nyaralunk külföldön stb... és így is alig van tartalékünk.
Soknak hangzik a nettó 1 milliót leírva, de amúgy nagyon kevés. Ennyivel gyereket sem vállalnék.
Megértem, hogy vannak akik kényszerből kitudják hozni 300-400kból 3 főre az életet, de azt kérdezted, hogy mi az "ideális", nem azt, hogy mi az abszolút minimum, amiből meg lehet élni.
Szerintem az ideális 2-3 millió.
"Mi barátnőmmel keresünk ketten picivel nettó 1 millió felett. Ő 450 és 565."
Milyen diplomatikusan adod elő, hogy a csaj két munkahelyen dolgozik, hogy neked ne kelljen xd
én 350 nettót keresek mégis megengedhetek magamnak egy hét nyaralást külföldön
nem tudom ti mit csináltok egy misiből úgy, hogy felezitek a költségeiteket
Poén, hogy nullára lettem pontozva. Mérnökök vagyunk. Kettőnk bevétele nettó 1,4 millió ft havonta, plusz juttatások (3 havi prémium, 13. havi fizetés, szép kártya, stb.). Mégis megélünk kényelmesen félmillióból, mert az életszínvonalunkat sosem igazítottuk a növekvő bevételeinkhez. Nem mondom, simán el lehetne tapsolni ezt a pénzt hónapról hónapra, de olyan összeg nincs, amit ne lehetne. Tudatosan meg lehet élni ennyiből és a tudatosság részemről nem azt jelenti, hogy leárazott száraz kenyeret eszünk parizerrel, csupán nem költünk agyatlanul, node mindegy... Nyilván teljesen más érzetet ad úgy megélni 5-600 ezerből, hogy ennyi a keret és más úgy, hogy ennyi a rászánt, de egyébként bármikor van mihez nyúlni még, ha kell.
5 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!