SZJA mentesség után váltás vagy próbáljak béremelést kérni?
Elégedett vagyok a munkahelyemmel, meg a fizetés sem rossz pályakezdőként.Diplomaszerzést követően, ez az első munkahelyem.
Viszont, 1 év és lejár a SZJA mentességem.
Folyamatban van egy MSC is, jövőre februárban lesz meg, ha minden jól megy.Hozzásegítene a váltáshoz.
Viszont, alapjában véve, szeretem az itteni céges kultúrát, meg a csapatot is.A probléma,hogy a SZJA mentesség megszűnése nekem bércsökkenés, amit nem szeretnék.Az a 15 százalék nem egy nagy valami egy ilyen cégnek, szerintem.
A béremelésnél az adómentességed megszűnése egyáltalán nem lesz hivatkozási alap.
Ahhoz a munkáltatónak semmi köze.
Ha úgy érzed, hogy megérdemled, akkor kérj emelést, de erre hivatkozni komolytalan.
Próbálkozni mindig lehet.
Alapesetben pár év után nem ördögtől való 10-15%-os béremelés én gondolkodni.
Szerintem kérjél béremelést, de ilyenkor nem szabad megemlíteni azt, h az SZJA miatt kéred.
Ilyenkor azt kell ecsetelni, hogy mennyire hasznos vagy a cégnek, és ezért mennyire megérdemled a béremelést.
Erre hivatkozni nincs értelme. Én most 22 vagyok, most kezdtem az első munkámat, mellette MSc-t csinálok, amit kb fél évvel a 25. szülinapom előtt fogok várhatóan befejezni.
Az alábbi okokból fogok emelést kérni:
1. lesz egy MSc-m, és fixen én leszek az egyetlen ilyen MSc-vel a cégnél (első évfolyam vagyok)
2. plusz 2 év tapasztalat, ezzel juniorból mediorrá (vagy akár seniorrá, hiszen összesen lesz addigra 4+ év tapasztalatom) válok
3. váltok részmunkaidőből teljes állásba
Diplomaosztó után körülnézek, jelentkezek más helyekre és a legmagasabb ellenajánlattal odaállok a főnököm elé, hogy ezt igyekezzenek megközelíteni.
Az adókedvezményhez semmi közük, az nem jó érv. De egyéb érveid lehetnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!