Így mi értelme van élni?
Egy átkozott nyomorult panel kerül Pesten 40-60 millióba. Kertes házak meg 70 milliótól kezdődnek.
Én 31 éves vagyok. Kb.24 éves korom óta dolgozok fixen. Eleinte kerestem 320 ezret havonta. Mostmár felcsuszott 400 ezerre a fizetésem.
Ebből a kiadásaim havi 260 ezer Ft.
A többit felreteszem.
Kb..120 ezer Ft teszek félre havonta. De most tartok kb. 5 millió Ft körül amit félretettem.
Hitelt nem akarok felvenni.
Barátnőm nincs. Szüleimnek sem volt soha pénze..panelban élünk évek óta.
Anyám már nem is dolgozik 3 éve.
Nagyszüleim meghaltak
Semmit sem örököltem, nem is fogok.
Mit lehet tenni hogy legalább egy lakást tudják venni még ebben az életemben? Becsületes munkával kb.. lehetetlen venni.
"Én nulláról indultam"
"Az a rossz hírem, hogyha valaha is szeretnél párt/családot, akkor nem csak a saját életedet kell megoldanod"
Miért? Ha lehet nulláról indulni, akkor majd megmondja a gyerekének, hogy induljon a nulláról ő is.
Mi számít nulláról indulásnak? A kérdés tekintetében ez igen, hiszen egy fillért nem kaptam ingatlan vásárláshoz, meg ilyen formán máshoz sem.
Tisztességesen felneveltek és taníttattak, ilyen formán ez valóban nem nulla és hálás is vagyok a szüleimnek.
52# Persze, meg lehet mondani, de aki egyszer felépített magának valamit és tudja mennyire nehéz volt, az lehet hogy a saját gyerekei életén már könnyítene egy kicsit. Én legalább is így vagyok ezzel.
Azt ami van, rakd egy közel értékmegőrző "befektetésbe". 1-1 millióból vegyél valutát, 1-1 milliót tegyél be állampapírba, vagy az egészből vegyél egy garázst kisvárosban és add ki 30 ezerért. Amit hoz, add hozzá a havi megtakarításodhoz. És gyűjtsél még 5 évig. Lesz reál értéken 10 milliód. Utána kénytelen leszel hitelt felvenni, nélküle nem megy. Várható hogy 5-6 év múlva kedvezőbb kamatozással tudsz hitelt felvenni, mint most. A törlesztő meg majd elinflálódik, ami megmarad az inflálódó törlesztőből azt meg bele lehet lapátolni a lakásba, vagy épp előtörleszted a hitelt.
Közben keress olyan tevékenységet amiért úgy érzed, hogy érdemes élni, ez ad egy kis dopamint. Bármit, de tényleg bármit. Sport, kreatív hobbi, Lego, csajozz, tanulj (nyelvet), stb. Ha az alap hangulatod helyrebillen, az hozza magával a többit. Gondolok itt a jobban fizető munkára, plusz képességekből és tudásbázisból eredő értéknövekedésre a munkaerő piacon.
És ami nagyon fontos, hogy ne máról holnapra akard megváltoztatni az egész életed és a jövődet megépíteni, mert el fogsz veszi a feladatokban. Tűzz ki reális, teljesíthető célokat amikből felépíted a végcélt. Tényleg hosszú idő lesz, de ha jól érzed magad akkor az utat is élvezni fogod.
Sok sikert.
Főkönyvelő vagyok dán multinál, bruttó 1.4 millióba fizum. Pénzügyi diplomám van. Senki sem protezsált, Professionon jelentkeztem anno. (Nettó 940e) A férjem beszerző eü-ben, nettó 560-at keres, szintén Professionon jelentkezett, csak érettségije van, (meg 15 év tapasztalata)
Így is hitellel vettünk részben házat, igaz kiköltöztünk Monorra, Bp megfizetethetetlen. De itt 48 millióert nagy kerteset kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!