Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Így mi értelme van élni?

Így mi értelme van élni?

Figyelt kérdés

Egy átkozott nyomorult panel kerül Pesten 40-60 millióba. Kertes házak meg 70 milliótól kezdődnek.

Én 31 éves vagyok. Kb.24 éves korom óta dolgozok fixen. Eleinte kerestem 320 ezret havonta. Mostmár felcsuszott 400 ezerre a fizetésem.

Ebből a kiadásaim havi 260 ezer Ft.

A többit felreteszem.

Kb..120 ezer Ft teszek félre havonta. De most tartok kb. 5 millió Ft körül amit félretettem.

Hitelt nem akarok felvenni.

Barátnőm nincs. Szüleimnek sem volt soha pénze..panelban élünk évek óta.

Anyám már nem is dolgozik 3 éve.

Nagyszüleim meghaltak

Semmit sem örököltem, nem is fogok.

Mit lehet tenni hogy legalább egy lakást tudják venni még ebben az életemben? Becsületes munkával kb.. lehetetlen venni.

2023. dec. 31. 12:30
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező nem arról van szó hogy neked most 400 nettóról hirtelen 800 ra kéne ugranod. De valami nagyon nem stimmel ha 7 év alatt 80 ezret ment fel a fizetésed. Konkrétan kevesebbet keresel most mint mikor kezdtél(ha inflációval jelenértéket nézel), ami elég nehezen elképzelhető pénzügyi területen.

Főleg hogy kevésbé jól fizető szellemi munkákkal Budapesten a kezdőfizu 350-400 nettó(HR és egyéb csodák).

Máshogy márpedig nem fogsz jobban keresni minthogy váltasz, főleg ha a jelenlegi helyeden vagy 7 éve és ennyire nem emeltek. Össze kell rakni a CVt rendesen és pályázni folyamatosan helyeket. Van munkahelyed úgyhogy válogathatsz és kivárhatod azt ami szimpatikus. Kepéztetheted magadat de semmit se ér ha nem helyezkedsz és nem vagy hajlandó váltani jobb lehetőségekért. Bizony a pénzért tenni kell. Még IT területen is simán előfordul hogyha nem vált valaki akkor a milliós fizetések helyett max egy kezdő fizetését kapja valaki 5 plusz év tapasztalattal.

Hitel nélkül lakást venni pedig luxus amit nagyon kevesen engedhetnek meg. Én azt mondanám hogy nagyon jól keresek, de nekem is vagy 15 évembe telne mire összeszednék egy rendes lakás árát Budapesten(relative új mondjuk 2 szobás lakás). Feltéve hogy a lakások nem lesznek még drágábbak és az én fizetésem konstans magas marad.

Természetesen a hiteleket át kell gondolni és nem szabad hülyeségeket csinálni, de csak azért mert egyszer rossz tapasztalatod volt vele nem jelenti azt hogy nem lehet jól használni. Ugyanez igaz a hitelkártyákra és egyéb banki termékekre is.

2023. dec. 31. 18:16
 32/58 anonim ***** válasza:
29%

Vidéken nagyobb eséllyel tudnál ingatlant vásárolni olcsóbban, persze az 5 millió még így is kevés lesz, hitel nélkül nem fog menni.

Párnapja néztem az ingatlanokat Budapesten, és a szánalmas panelok, ahogy te hívod nem 40-60 milliónál kezdődnek. Sokkal olcsóbért is lehet kapni.

Kertesházat láttam, 32 millióért.

2023. dec. 31. 18:17
 33/58 anonim ***** válasza:
2%
Ha lusta vagy vegigseggelni valami piackepes vegzettseget ado egyetemet akkor marad a babavaro es a csoki ajandek. Ehhez talalsz egy tenyeszkancat es legyartotok 3 babat, problem solved.
2023. dec. 31. 19:23
 34/58 anonim ***** válasza:
0%

Budapesten, 20 millió forint alatt vannak lakások.

Most néztem meg, 188 találat volt.

2023. dec. 31. 19:30
 35/58 anonim ***** válasza:
33%
34# De azok felújított,pikk pakk lakások vagy olyan,amire még 30 milliót rá kell költeni? Vidéken is vannak az alatt,csak éppen beomlik a fejed felett lehet.
2023. dec. 31. 19:55
 36/58 anonim ***** válasza:
24%
vidéken akár 10 millióért is találsz házat.
2023. dec. 31. 20:05
 37/58 anonim ***** válasza:
17%
36,Csak éppen munkája lehet nem lesz vidéken. Meg olyan házat találsz,amire még is csak kell hitel,mert 20 milliót még rákölthetsz,ha nem többet. A családba volt ilyen,10 alatti beomlott házat vettek,nagyon nagyon sokat költöttek rá ahhoz,hogy egy palota legyen konkrétan. Totál fel kellett újítani mindent is rajta szó szerint. A vége kijött 30-ra is,tehát ugyanott van a kérdező.
2023. dec. 31. 20:08
 38/58 anonim ***** válasza:
39%
37# nemcsak zsákfalu létezik akár megyei jogú várostól pár km-re is találsz olcsóbban házat pár ezres községekben. Onnan meg busszal vagy kocsival még munkahelyre is be tudsz menni.
2023. dec. 31. 20:14
 39/58 anonim ***** válasza:
26%

"Hogyan keressek havi 1 millió forintot hogyha nincs ilyen állás semmilyen szakmában sem meghirdetve?"

Mondjuk tanulhatnál valami normálisan fizető szakmát.

"A jól fizető munkákat nem hirdetik."

Tele van velük az összes álláskereső portál.

Mondjuk ha csak kifogásokat keresel az életben, nem is csoda, hogy nem jutsz előrébb.

2023. dec. 31. 20:14
 40/58 anonim ***** válasza:
38%
39. jó lepontozták a tróger válaszod
2023. dec. 31. 20:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!