Érdemes lenne emiatt újra beiratkozni egyetemre vagy nem lenne értelme?
Megpróbálom röviden összefoglalni a helyzetem most nyáron végeztem a pannon egyetemen az üzemmérnök informatikus alap szakon de nem sikerül elhelyezkednem mert az egyetemi szakmai gyakorlaton kívül(4 hónapig tartott kb) nem nagyon van más munka tapasztalatom.
Egyre inkább úgy látom, hogy az informatikában nem a végzés után hanem már az egyetem alatt a gyakornoki munkával indul a pálya kezdés.
Ezért azt csinálnám, hogy beiratkoznék Budapesten egy egyetemre gazdaságinformatikus szakra ahol az első félév után keresnék egy gyakornoki munkát. A gyakornoki munka 1-2 évet menne minimum.
Ennek így lenne értelme?
Vagy másképp kéne megoldanom a helyzetem?
(A jövő szeptemberig fennmaradó időben még pályázok vagy ha nagyon nem jön össze más elmennék mondjuk gyárba, hogy legyen némi pénzem)
26F
Pénz és idő pazarlás lenne.
Mondjuk ez a szak elégé valami betanított munkásnak tűnik nekem, milyen állásokra jelentkezel egyáltalán? Mondjuk most így válságban nem annyira egyszerű kezdőként elhelyezkedni, főleg az efféle tucat területeken.
Ne csináld.
Ha van normális tudásod, most is egyszerű elhelyezkedni, ami a munkáltatónak nem kell, az a középszerű, 0 tapasztalattal rendelkező emberek.
Csak kicsit fejlesztened kell magadon és menni fog.
Meg még annyit tudok tanácsolni, hogy 1db adott irányt válasz és abban mélyítsd el a tudásod és hamar ki tudsz tünni a tömegből.
Tehát ne az legyen az önéletrajzodon, hogy "Java, C++, LabView, VHLD és Python" ha java pozícióra akarsz jelentkezni, hanem mondjuk "Java, Spring boot, Liquibase".
Hiszen ha a munkáltató azt látja, hogy 5 egymástól teljesen eltéről dolgot írsz az önéletrajzodra, azt fogja hinni, hogy kétsébe esetten mindenhova beadod a jelentkezésed és nincs semmi amiből igazán jó lennél csak gyenge sok mindenből.
Igazából nem csak a gyakornoki munka miatt mennek vissza az is benne van a pakliban, hogy gondokodom egy msc megszerzésén.
4#
Nem akarlak lebeszélni. Vannak teljesen valid okok arra, hogy valaki Msc-re menjen, de az ITban ez kevés területen kifizetődő, ezért is szeretném megkérdezni, hogy mért szeretnél Mscre menni.
Maga a tanulás szeretete és érdekes témák miatt én is akartam, de rá kellett jönnöm, hogy karrier szempontjából komoly árat fizettem volna, ha még 2 (de lehet több) éven át minimál bér közeli keresettel kínzon magam, hogy tudjak tanulni és dolgozni egyszerre.
Hiszen hiába kerestem már gyakornokként nettó 400 ezret, az heti 20 órában számolva 200 és vizsgaidőszak meg egyéb húzósabb időszakokban meg 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!