Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes lenne emiatt újra...

Érdemes lenne emiatt újra beiratkozni egyetemre vagy nem lenne értelme?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden összefoglalni a helyzetem most nyáron végeztem a pannon egyetemen az üzemmérnök informatikus alap szakon de nem sikerül elhelyezkednem mert az egyetemi szakmai gyakorlaton kívül(4 hónapig tartott kb) nem nagyon van más munka tapasztalatom.

Egyre inkább úgy látom, hogy az informatikában nem a végzés után hanem már az egyetem alatt a gyakornoki munkával indul a pálya kezdés.

Ezért azt csinálnám, hogy beiratkoznék Budapesten egy egyetemre gazdaságinformatikus szakra ahol az első félév után keresnék egy gyakornoki munkát. A gyakornoki munka 1-2 évet menne minimum.

Ennek így lenne értelme?

Vagy másképp kéne megoldanom a helyzetem?

(A jövő szeptemberig fennmaradó időben még pályázok vagy ha nagyon nem jön össze más elmennék mondjuk gyárba, hogy legyen némi pénzem)

26F

2023. nov. 22. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Lenne, annyi hátulötője lehet csak hogy addigra megváltozhatnak a motivációid, túl sűrűnek tűnhet majd az egyetem, vagy mindkettő. Esetleg annak járj még utána hogy hol, melyik egyetemen, milyen szakon tudnád már az első félévtől kezdve így csinálni. Nagyon lohasztó tud lenni egy egyetem, kb. egy évvel azután, hogy szabadultál, ezt tapasztalatból mondom. Gyári vagy más alja munka mellett önképezni, portfóliót építeni is tudnál? Az is egy opció, aztán, ha bekerülsz egy egyetemre, meglátod az kell-e neked.
2023. nov. 22. 13:09
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Pénz és idő pazarlás lenne.

Mondjuk ez a szak elégé valami betanított munkásnak tűnik nekem, milyen állásokra jelentkezel egyáltalán? Mondjuk most így válságban nem annyira egyszerű kezdőként elhelyezkedni, főleg az efféle tucat területeken.

2023. nov. 23. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Ne csináld.

Ha van normális tudásod, most is egyszerű elhelyezkedni, ami a munkáltatónak nem kell, az a középszerű, 0 tapasztalattal rendelkező emberek.

Csak kicsit fejlesztened kell magadon és menni fog.

Meg még annyit tudok tanácsolni, hogy 1db adott irányt válasz és abban mélyítsd el a tudásod és hamar ki tudsz tünni a tömegből.

Tehát ne az legyen az önéletrajzodon, hogy "Java, C++, LabView, VHLD és Python" ha java pozícióra akarsz jelentkezni, hanem mondjuk "Java, Spring boot, Liquibase".

Hiszen ha a munkáltató azt látja, hogy 5 egymástól teljesen eltéről dolgot írsz az önéletrajzodra, azt fogja hinni, hogy kétsébe esetten mindenhova beadod a jelentkezésed és nincs semmi amiből igazán jó lennél csak gyenge sok mindenből.

2023. nov. 25. 17:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Igazából nem csak a gyakornoki munka miatt mennek vissza az is benne van a pakliban, hogy gondokodom egy msc megszerzésén.

2023. nov. 25. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Saját karrier utad, én legfőképpen magadra hallgatnèk nem vadidegenek tanácsaira. Egy diploma után az embernek el kell addig jutnia, hogy feltegye magának a kérdést mit akar az elettől. Onnantól meg saját képességei szerint el kell oda jutnia, a saját útján. Ha úgy érzed, hogy egy msc amugyis tervben lenne a jövőben de mellette a gyakornokoskodás is prioritás akkor miért ne csinalnad? Mert itt pár ember azt írja? A többség életed során mindenről le fog majd beszélni, hogy ne így ne úgy csináld, előbb utóbb ezeket meg kell tanulni helyen kezelni.
2023. nov. 25. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

4#

Nem akarlak lebeszélni. Vannak teljesen valid okok arra, hogy valaki Msc-re menjen, de az ITban ez kevés területen kifizetődő, ezért is szeretném megkérdezni, hogy mért szeretnél Mscre menni.

Maga a tanulás szeretete és érdekes témák miatt én is akartam, de rá kellett jönnöm, hogy karrier szempontjából komoly árat fizettem volna, ha még 2 (de lehet több) éven át minimál bér közeli keresettel kínzon magam, hogy tudjak tanulni és dolgozni egyszerre.

Hiszen hiába kerestem már gyakornokként nettó 400 ezret, az heti 20 órában számolva 200 és vizsgaidőszak meg egyéb húzósabb időszakokban meg 0.

2023. nov. 25. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
5%
manapsag nem a diploma hataroz meg.. ebben a rendszerben barki diplomas lehet akinek van penze/gazdag szulok.. es legtobbszor az utobbi. tanulj ertekes szakmakat
2023. dec. 4. 01:07
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Tanulj pénzügyet aztán ha megvan az is, akkor bármelyik bank fel fog venni!
jan. 11. 12:45
 9/9 A kérdező kommentje:
8. Sajnos arra a szakra Budapesti egyetemeken nincs elég pontom.
jan. 12. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!