Hogyan tudnék/lenne célszerű fizetésemelést kérni a főnökömtől?
Két éve vagyok ennél a cégnél, a pozicióban viszont csak egy éve. Keveslem a fizetésem, mert 50%-a elmegy albérletre, egyéb kiadások miatt,kb 0-ra jövök ki hó végén. Volt a teamen belül is változás, kevesebb ember maradt ugyanarra a feladatra, meg nyilván most már önállóbb is vagyok. Hogy lehetne ezt megpróbálni. Jófej a főnim, de én egy nagyon introvertált valaki vagyok. Egyébként külföldi munkahely, és a főnim eddig is tett kisebb engedményeket: pl ha úgy van, nem kell bemennem minden héten az irodába. Tudja, hogy a családom otthon van, miattuk hazajárok néha.
Ugyanakkor sajnos ez tényleg csak arra elég, hogy kijöjjek hó végén, nagyon nem lehet megtakarítani semmi belőle.
Esetleg vállaljak el valami plusz projektet? Két év alatt 5%-kal emelték a bruttó fizum, de ez a nettóban nem látszódik meg sajnos.
Felmondasz egy magasabb bérajánlattal a zsebedben. Ha próbálnak ott tartani mert annyira értékes a munkád, akkor megfizethetik azt az összeget minimum. Ha elengednek akkor az új helyen kell folytatni a munkát. 💁♂️
Ha nem tudsz máshol magasabb bérajánlatot kapni az arra utal hogy a tudásod piaci értéke nem magasabb a kapott fizetésednél…
Oda mégy hozzá azt mondod:
"Hé főni kevés a suska, kéne több".
Ne teams-en, online beszélj neki erről, az uti bukta. Személyes találkozó kel ilyesmire.
A másik, hogy ne a saját nyomorodról beszélj neki, hogy nem jössz ki a fizuból, mert az nem az ő problémája.
Arról beszélj, amit ő "kap" tőled: sokat fejlődtél, önállóan végzed a munkád, ilyen-olyan eredményeket értél el ebben és abban a projektben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!