Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora éves fizetésemeléssel...

Mekkora éves fizetésemeléssel lennél elégedett?

Figyelt kérdés
Az, amit minden évben megkapnál, és nem gondolkodnál váltáson. Pl Infláció +10%?

2023. nov. 2. 08:20
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
37%

Alkotmányos munkavállalói alapbérként végzettségtől függetlenül, heti 40 órás munkarendre 2023-ban havi nettó 365 ezer ft!

Évente kötelezően januártól 25%-os béremelés nettó értéken, Veszélyhelyzeti rendeleti kormányzás esetén ezen felül plusz 15% emelés nettóbér értéken!

Adó és járulékbér stopp bevezetése minden kormányzati ciklusra!

2023. nov. 2. 08:39
 2/40 anonim ***** válasza:
69%

Továbbá beszüntetném a bérpótlék rendszert, és a többműszakos munkavégzést is!

Fix műszakok lehetnének csak, és aki arra szerződik az annyi fizetést kap amire szerződött az alkotmányos alapbér alsó korlátjáig!

Kénytelenek lennének többet fizetni, vagy senki se melózna délutánonként vagy éjszaka, végre beindulna a munkaerőpiaci verseny!

2023. nov. 2. 08:43
 3/40 anonim ***** válasza:
89%

Havi nettó 365 ezer ft, éves szinten napi 12 ezer forint nettó jövedelem.

Meg lehet nézni az árakat a boltokba, meg a büfékbe.

Nem hinném, hogy ez olyan sok pénz, hogy ne lehetne kifizetni!

A nagynak mondott vezetők meg a többi mutyisjóska, milliárdokat dugdos zsebre, na abból kellene ezt előteremteni infláció ide vagy oda!

2023. nov. 2. 08:47
 4/40 anonim ***** válasza:
84%

Továbbá a 24 órás munkavégzésre négyszeres alapbér szorzót vezetnék be!

Nincs ilyen, hogy 24 órát dolgozik vagy van a munkahelyén valaki!

2023. nov. 2. 08:50
 5/40 anonim ***** válasza:
81%

Az első 5, munkában töltött esztendő végére 50%-kal nőtt a fizetésem, ez kb. évi 8,5% emelés évente. Akkoriban nem, vagy alig volt infláció. Infláció + 5%-kal ma is elégedett lennék, a legutóbbi emelések infláció - 5% körüliek voltak, és még hátrányba is kerültem amiért ezt megemlítettem.

Jaja, infláció +5%, amellett maradnék is, kitartóan.

2023. nov. 2. 09:20
 6/40 anonim ***** válasza:
79%
10% az infláció felett irreális, legalábbis hosszabb távon. Ha 5 évig kapnék 10%-ot, utána meg 5-öt, az teljesen jó lenne.
2023. nov. 2. 09:22
 7/40 anonim ***** válasza:
73%

Az első pár válaszolónak ajánlom észak-koreát munkavállalásra, ott van ilyen szocializmus. Meg Kubában. Ezeken a helyeken szabályozza az állam a béreket: meg is nézhetik magukat…

Én magam nem az inflációhoz kötöm, hanem a saját céljaimhoz és lehetőségeimhez. Az infláció az egy adott fogyasztói kosárra vonatkozik, attól az én fogyasztói kosaram különbözik. Én például a jövedelmem nagy részét megtakarítom, részvényeket, kötvényeket veszek rajta, amik jelenleg sokkal olcsóbbak mint pl 3 éve. Az én jövedelemfelhasználási kosaram árszínvonala tehát csökkent, negatív az inflációja. Több részvényt és magasabb hozamú kötvényeket tudok rajta venni, mint korábban.

Ezen kívül nem csak követelőzök, hogy ekkora meg akkora összeg JÁR, mint a prolik. Igyekszem mindig ott munkát vállalni, ahol a tudásomért a legtöbb reáljövedelmet kapom. (Figyelembe veszem, hogy az adott helyen az életvitel mekkora költségekkel jár) Egyszerű piaci szereplőként tekintek magamra nem pedig óbégató aljanépként aki az állambácsitól várja a sültgalambot a pofájába.:)

2023. nov. 2. 10:25
 8/40 anonim ***** válasza:
6%
50%
2023. nov. 2. 10:29
 9/40 anonim ***** válasza:
6%
Vegtelen
2023. nov. 2. 10:57
 10/40 anonim ***** válasza:
26%

Én a jelenlegi rendszerrel vagyok elégedett, mert ha mindenki alanyi jogon kapna x% béremelést, függetlenül a teljesítménytől, az csak azt eredményezné hogy egy kalap alá vennének a gyenge képességű / lassú munkavállalókkal.

Mivel az egyik legmeghatározóbb személy vagyok a cégnél hála az óriási tálentumomnak, rendszerismeretemnek, tapasztalatomnak és tudásomnak, így minden évben jóval infláció feletti béremelést kapok (az elmúlt 2 évben +70%). Úgyhogy teljesen elégedett vagyok a teljesítmény alapú béremeléssel, aki csak a lábát lógatja az érje be a pár százalékos emeléssel a Top G-k pedig kapják meg az évi 30-40% körüli emelést.

2023. nov. 2. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!