Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora éves fizetésemeléssel...

Mekkora éves fizetésemeléssel lennél elégedett?

Figyelt kérdés
Az, amit minden évben megkapnál, és nem gondolkodnál váltáson. Pl Infláció +10%?

2023. nov. 2. 08:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
30-as voltam. Mármint évente 50-100 ezres emelés amely a havi fizetésre vonatkozik!
2023. nov. 3. 13:53
 32/40 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Válaszadók!

Azt elmesélitek nekem, hogy mi a búbánattól fog csökkenni az infláció, ha mindenkinek több, mint az inflációval emeljük folyamatosan a bérét? Ár-bér spirálról hallottatok már?

2023. nov. 3. 20:30
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 32-es, azt ugye tudod, hogy 1) nem csak bér jellegű jövedelmekből történik fogyasztás 2) a hivatalos infláció, a legnagyobb jóindulattal is, egy közelítés, ettől eltérő inflációs tapasztalatai bàrmelyikőnknek lehetnek. Ha 30%-kal emelkedtek a költségeid az elmúlt évben, biztosan jól esne egy 16%-os emelés (ami 1%-kal több az általam tapasztalt, átlagos, multicéges emeleseknél.)

Arról nem beszélve, hogy a piacra újonnan belépők bére mindig alacsonyabb, az évek múlásával, optimális esetben, egyre értékesebbé válunk ezen a piacon.

És akkor még a vállalatok árfolyamnyereségéről még nem beszéltünk...

2023. nov. 3. 20:50
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos inflacio alatti emelesnel csokken a fizetés eddigi ertéke
2023. nov. 3. 22:57
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 32-es! 29-30-as vagyok. A kérdés arra irányult, hogy

"Mekkora éves fizetésemeléssel lennél elégedett?"

Én erre válaszoltam, hogy évente ha 50-100 ezerrel nőne a fizetésem azzal tökre elégedett lennék :D . Nem tudom, hogy a bú bánatba jött ide az infláció. Okés a kérdés apróbetűs részében volt, hog "Pl Infláció +10%?". De akkor is a fő a kérdés az volt, hogy mennyivel lennél elégedett.

2023. nov. 4. 14:53
 36/40 anonim ***** válasza:
#32: Hallottunk... Meg hallottunk arról és, hogy létezik kormány, MNB és hasonlók, akiknek nem saját, hanem a nép zsebe kellene legyen a fontos.
2023. nov. 4. 15:37
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Pályakezdőként jöttem a céghez, most vagyok itt három éve. Az első két évben semmit sem emeltek, mondjuk pont akkor jött a 25 év alattiak szja mentessége, úgyhogy igazából elvoltam, direkt nem kértem emelést, aztán végül maguktól adtak 25%ot (ezzel együtt mondjuk minimálisan magasabb pozícióba is kerültem, de nem lett sokkal több a feladatom). Rá pár hónapra év elején mindenki kapott 5% emelést bár az kb semmire se volt jó... Aztán most nyáron megint emeltek 20%on szerencsére, így nagyjából elégedett vagyok. Összessegeben a három év alatt így majdnem 60%os emelést kaptam, az nem olyan rossz azért, bár bőven meg is dolgoztam érte. Ha adnának év elején megint 5-10%ot azzal total elégedett lennék és nem agyalnék a váltáson,de tudom hogy a közeljövőben nem számíthatunk semmilyen emelésre, nálunk nem divat az éves emelés :)
2023. nov. 4. 19:19
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
37-es vagyok, a fő kérdésre végülis nem válaszoltam. Ha tudnám hogy minden évben 5%ot emelnének fixen azzal bőven elégedett lennék.
2023. nov. 4. 19:20
 39/40 anonim ***** válasza:
70%

"Azt elmesélitek nekem, hogy mi a búbánattól fog csökkenni az infláció, ha mindenkinek több, mint az inflációval emeljük folyamatosan a bérét? "

Kevesebb közpénzt sikkasztanak el politikusaink és válllalkozói rokonságuk?

Megmagyaráznád akkor a parlamenti képviselők / egyéb csepürágók, és a honvédelmi vezetők bérének meg sokszorozódását? 3 milliós bruttó fizetésért alszanak a parlamentbe, a focismutyiról már nem is beszélve!

Nem a kisemberek frkával kéne verni a csalánt!

2023. nov. 4. 19:32
 40/40 anonim ***** válasza:
67%

39: Nagyon szép ha lájkokat akarsz farmolni de amúgy meg jó nagy fságot írtál, mert a gazdaság nem így működik, az inflációra vajmi kevés ráhatása van annak a pénznek ami nem lesz elköltve (pl. magas politikus fizetések aminek nagy része számlán fog maradni).

Az inflációt az a pénz okozza ami meg is jelenik a gazdaságba, amit meg úgy lehet legjobban letörni ha azoknak a bérét csökkented akik a fizetésük nagy részét elköltik minden hónapban. Ha egy politikus bérét lecsökkented, az semmit se változtat az infláción, mert amúgy se költi el azt a pénzt...

2023. nov. 4. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!