Hogyan kérjek úgy fizetésemelést, ha érzem, hogy nem elégedett velem a főnököm?
1 éve vagyok az adott helyen és úgy érzem, hogy ennyi idő után szükségem lenne az emelésre, főleg ebben a rossz gazdasági helyzetben.
Az viszont probléma, hogy úgy érzem nincs megelégedve velem a főnököm. Bár ezt nem mondja ki, de elég kevés munkát is kapok, annak ellenére, hogy szoktam kérni valami feladatot, ha már nagyon nagy a pangás, mert nekem sem jó tétlenül ülni egész nap. Amiket kapok feladatokat azokat rendben megcsinálom, mégis folyton ott van bennem ez a "túl kevés vagyok ide" érzés, mivel pozitív visszajelzést ritkán kapok (mondjuk semmilyen visszajelzést nem kapok általában). Néhány hónapja pl. volt egy projekt, amit a 3 hete kezdő kolléga kapott meg, ami elég erős üzenet, hogy nem akarta rám bízni ezt sem.
Így, hogy konkrétan a kirúgástól félek minden nap, nem tudom mennyi értelme lenne odaállni és emelést kérni. Gondolkodom a váltáson is, elvégre ez nem egy nagy multi, ahol esetleg feljebb is kerülhetnék, de az bizonytalan, hogy felvesznek-e egyáltalán jobb helyre.
Infláció, mindenhol emeltek. Ha nem vagy elégedett a fizuval, nem tudsz megélni, úgy érzed nem kapsz annyi fizut, mint amennyit a munkádért megérdemelnél, akkor kérj.
Amúgy meg kivételezés mindenhol van (főnök kiskedvence (i)), szokj hozzá.
Meg se próbáld, ha nagy a pangás munka terén.
Lehet, hogy az őskorban dolgozom, de nálunk vagy mindenki kap fizetésemelést, vagy senki.
3. vagyok. 4-es leírta a tutit. Egy próbát mindenképp megér.
Mondjuk nem írtad, mekkora cég. Az sem mindegy.
"Infláció, mindenhol emeltek. +
Igen?? és ahol nem? ÉN 2018 óta nem kaptam semmi emelést.
#6 a helyedben ha lenne rá lehetőségem én váltanék. Azért ez pofátlanság.
Írok egy példát:
Hasonló eset mint a kérdezőnél, de csak 1-2 hónapot voltam ott. Nem bírtam.
Fos, nehéz fizikai munkát végeztem, ahonnan folyamatosan cserélődtek, mondtak fel az emberek, állandó leb.szások, dicséretet alig kaptam.. felmondtam.
Mielőtt aláírtam volna a kilépő papírokat megkérdezték, hogy mit szeretnék, mivel tudnának marasztalni, mert a munkámmal meg voltak elégedve. Több fizetést szeretnék? Vagy áthelyezést? Mondtam, hogy nem, nem maradok (otthoni dolgok miatt kellett otthagynom a melóhelyet). A munkatársak nagyon megkedveltek, a főnök is (bár ezt munka közben sosem említette), és ha szeretnék bármikor visszamehetek, mert a munkám jól elvégeztem, és kedveltek a többiek is. Visszamehetek bármikor, ha szeretnék. Ez azért így korrekt búcsú volt.
Kérdéshez annyira ez nem kapcsolódik:
Csak azt nem értem, hogy a cégek tudnak a problémákról, mivel lehetne javítani az adott pozíción, de megvárják, hogy elmenjen 10-20, 30 ember, mire behozzák azt a bizonyos változást, amivel maradni fog a dolgozó. Attól, hogy egyszerű munkáról van szó nem vagyunk tárgyak, lelkileg megterhelő, hogy megint egy újabb csalódás, megint másik munkahelyet kell keresni.
#8 sokan játszák ezt. Hogy csak úgy unalomból b.szogassák az embert. Meg hogy én aztán mindent jobban tudok (nyalni, haverkodni talán, de jobban dolgozni nem)...
sőt, aki a megfelelő segget nyalja, annak dolgozni is alig kell, és ő kapja dicséreteket. Aki meg robotol egész nap, az meg a leba.szcsit kapja
Attol higy urzed nem biztos, hogy igy van.
Enis igy ereztem anno, le se fostak alig volt task..aztan bementem hogy mik a tervek stb.. mondtak h nagy tervek vannak velem,fontos vagyok itt.. csak most elvannak havazva, netoo +100at alkudtam ki
Nagyon porgott a biznisz, es egyszeruen nem volt idejuk mindenkoviel foglalkozni h ki mit csinal
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!