Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Táppénz alatt mennyire kockáza...

Táppénz alatt mennyire kockázatos bebuszozni egy másik városba mint ahol dolgozok (amúgy tényleg betegen)? Nagy a lebukás veszélye?

Figyelt kérdés
ma 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Annyira beteg vagy, hogy munkaképtelen vagy, de városok között utazgatni és még ott ügyeket intézni tudsz? Mert erre van a szabadság. Lehet rákérdeznének, hogy láttak itt-ott, és ez micsoda. Lebukni csak egyszer kell, hogy utána máshogy álljanak hozzád.
ma 15:32
 2/9 A kérdező kommentje:
De észrevehetnek egy másik városban is?
ma 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, mivel vagy táppénzen. De általában nem az. Mehetsz pl orvoshoz épp, vagy gyógyszerért, vagy lényegében csinalhatsz bármit, ami kíméletesebb, mint a munkavégzés lenne. Ha pl az edzőteremben látnak, vagy épp egy bárban felszolgálni, az gáz. De ha pl nehéz fizikai munkát végzel, és derékfájás miatt vagy táppénzen, akkor pl teljesen legális, hogy mondjuk akar el is utazol,vagy kirándulsz.
ma 15:34
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Ennyire ne legyél már üldözési mániás. Senki nem fog észrevenni vagy veled foglalkozni.

Ki vesz mégis észre? A kollégád aki a munkahelyeden van?

ma 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
A városotokban nem volt kapható a felírt gyógyszer, ezért átbuszoztál a másik városba. Na bumm...
ma 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:
67%
Velem megesett egyszer, hogy Szegeden dolgoztam egy gyárban, és kamuból beteget jelentettem, hogy a Sziget-fesztiválra menjek, mert szabim már nem volt. A fesztivál után hazafele, Pestről Szegedre pont egy vonaton jöttem az egyik irodistával. Szerencsére jó fej volt, és nem köpött. De azért levontam a tanulságot, belém ötlött az a bizonyos közmondás a hazug emberrel és a sánta kutyával. 😮🙂 Azóta, ha kell, inkább túlórázok extra szabiért.
ma 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
5: De ez csak akkor hihető, ha kisebb városból megy nagyobba, fordítva nem igazán.
ma 16:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Max. elrendelnek egy vizsgálatot, hogy megnézése, táppénzcsaló vagy-e. De egyébként sem tartom reálisnak, hogy csak úgy lehetsz beteg, hogy otthon fetrengsz. Én egyszerre csak 2-3 napnyi kaját vásárolok és főzök, akkor ha ennél tovább írnak ki egy náthával, akkor egyem a kiló rizst fűszerekkel, meg a fél zacskó fagyasztott meggyet, ami akad? (Rendelni sokaknak nem opció a lakóhelyén, vagy ételallergia miatt vagy szimplán anyagilag)

Ja és az, hogy fertőző betegségek van és emiatt nem megyek közösségbe, az nem azt jelenti, hogy szarul is vagyok és ne lennék munkaképes, de pl. múltkor benyeltem egy fosóshányós valamit, másfél nap volt az egész, majd mondta a doki, hogy oké, ha normál étrend mellett nem tér vissza egyik tünet sem 48 óráig, na majd akkor lehet emberek közé menni. De sétálni ugyanúgy elmentem, nem tudok aludni, ha nincsenek meg a kilométereim.

ma 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:
8: De azért átbuszozni másik városba egy kissé más tészta, mint sétálni egyet, vagy elugrani a boltba.
ma 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!