2023 január 1-óta mekkorafizetés emelésben részesültetek, és mennyire vagytok elgedettek?
“mekkorafizetés emelésben részesültetek”
12%
“mennyire vagytok elgedettek?”
Semennyire, felmondtam
“Mennyire érzitek az Orbáni infláció hatásait?”
Nagyon
Háát megértelek
Én januárban kaptam 14% emelést, azóte semmit.
És egyre kevesebb mindenre elég a fizetésem, vissza kelett fognunka fogyasztást, félre tenni se tudunk gyakorlatilag!
Év elején az előző munkahelyemen 13%-ot kaptam, keveseltem is kicsit.
Utána váltottam, ott nagyobbat tudtam kialkudni még.
Az 530-as bruttóból az új helyen lett 680 ezer ft most, plusz 150 ezerrel több.
Előző munkahelyemen tavaly kaptam 31%-os emelést (mert piszkosul alul voltam fizetve) és idénre be volt ígérve az inflációkövető emelés. Nem kaptuk meg. Aztán váltottam, most a korábbihoz képest kb 80%-kal több a pénzem.
"Mennyire érzitek az Orbáni infláció hatásait?"
Én nem nagyon. Most már Euróban kapom a pénzem, nekem csak jó, ha gyengül a forint és inflálódik.
Összesen 15% ami az inflációhoz képest sovány, a tálalás a vállalat részéről pedig gagyi volt.
Először, a legnagyobb inflációs pánik közepette (tavasz) ráemeltek 10-et, mint korrekció. És elmondták, az éves emelés bázisa is ez lesz.
Ez a 10% az akkori 20-25%-ok mellett, egy nagy nullának tűnt. De bíztam az éves emelésben.
Na az meg 5% alatti lett, gondolom, hogy kijöjjön a 15.
Ez meg aztán tényleg a sz*rnak adott pofás volt, 5%-ot békeidőben, nulla infláció mellett és minden különösebb erőfeszítés nélkül is megkaptam más cégeknél.
Mindezzel együtt nem érzem olyan rossznak a helyzetemet, rengeteg termék, amit vásárolok, újra kezd olcsóbb lenni, szerencsésen alakul az időjárás is. Ezt a céget pedig ott hagytam, igaz, most munkanelküli vagyok, a semmiért hagytam ott ezeket a sóher gennyládákat... De azt is megtanultam hogy ezeket a fizetési igény dolgokat nem szabad szóvá tenni, csak akkor, ha már van biztos új helyed. Részben ezért is rúgtak ki, ha nem vagy elégedett, akkor tessék, menjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!