Január végen közös megegyezéssel kértem a munkaviszonyom megszüntetését.A munkáltatóm ragaszkodik a 30 napos felmondási időhöz?
így ez az idő kitolódik febr.végéig.Köteles vagyok ezt a 30 napot ledolgozni?Már 2 hetet ledolgoztam ebből.
Van valami lehetőség, hogy a fenmaradó 2 hetet ne kelljen letölteni?
Esetleg az időarányos szabadságodat kiveheted.
Amúgy miért kellett közös megegyezés? Miért nem mondtál egyszerűen fel?
Mivel nincs konkrét másik munkahely ahova tudnék menni,ezért döntöttem így.
Úgy tudom, ha én mondok fel,nem kérhetem az álláskeresési járadékot közvetlen a munkaviszonyom megszűnése után,így az álláskeresési idő alatt van lehetőségem keresgélni.
Az álláskeresési egyetlen feltétele, hogy legyen meg előtte 2 év alatt 365 napnyi ledolgozott munkaviszonyod. Az, hogy elküldenek, te mondasz fel vagy közös megegyezés van, teljesen mindegy.
Ha a közös megegyezésbe bele lett írva a 30 nap felmondási idő, akkor azt le kell töltened. Miért nem úgy kérted, hogy kevesebb legyen? Ez a lényege a közös megegyezésnek.
Ha úgysincs munkád,nem mindegy ez a két hét ide vagy oda?
Amúgy írasd ki magad táppénzre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!