Január végen közös megegyezéssel kértem a munkaviszonyom megszüntetését.A munkáltatóm ragaszkodik a 30 napos felmondási időhöz?
így ez az idő kitolódik febr.végéig.Köteles vagyok ezt a 30 napot ledolgozni?Már 2 hetet ledolgoztam ebből.
Van valami lehetőség, hogy a fenmaradó 2 hetet ne kelljen letölteni?
"A közös megegyezésbe nincs belefoglalva a 30 napos felmondási idő,csak az,hogy a munkaviszony közös megegyezéssel megszűnik x idő után."
Tehát jogilag Te most nem a felmondási idődet töltöd, hanem X napig még munkaviszonyban állsz a munkáltatóddal azért, mert ebben egyeztetek meg.
Ha nem teszel eleget a munkavégzési kötelezettségednek, és nem tudod igazolni ezt például keresőképtelenséggel, akkor jogilag te sérted meg a munkáltatóval kötött megállapodást, tehát azonnali hatállyal akár el is küldhet. Nyilván ezt nem fogja megtenni, hiszen akkor már rég elengedett volna, ha ez lenne a célja.
Én azt mondom, elkéstél a kérdéseddel. Mielőtt bármit léptél, előtte kellett volna kérdezned. Vállaltál valamit egy megállapodásban, hát tartsd is be, utána mehetsz.
Az álláskeresési járadékra jogosultságnak nem feltétele a munkaviszony megszüntetésének módja. Ha az álláskeresővá válásodat közvetlenül megelőző 3 évben van legalább 360 napnyi munkaviszonyod, akkor jár az ellátás még akkor is, ha fegyelmivel rúgtak ki, valamint akkor is, ha Te mondtál fel akármilyen módon.
Előbb kérdezünk, aztán cselekszünk...
Ha nagyon nem akarsz bemenni dolgozni, akkor írasd ki magad keresőképtelen állományba, vagy ha tudsz, menj el szabadságra.
"Álláskeresésit kaphatsz akkor is, ha te mondasz felm"
Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés lett a vége, nem pedig felmondás, tehát ezt a vonalat engedjük el.
Mindegy, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony, ha egyébként az álláskeresési járadékra jogosultság feltételeinek megfelel a kérdező, akkor jár az ellátás neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!