Ha két éva vagyok ugyanannál a cégnél, egy éve ebben a poziban, jogosult vagyok fizetésemel3sre, igaz?
29 éves vagyok, multi cégnél dolgozom, Siemens. Két év alatt volt egy váltásom, eddig nem emeltek a fizumon, nevetségesnek is tartom, pláne hogy látom, hogy a szeniorabb valakik napi szintén 8 órával többszörösét is kapják.
Hogyan kellene jeleznem, hogy magasabb fizut kérnék? IT Support pozi amúgy.
Jogod van bármikor emelést kérni. Az, hogy megérdemled e, azt csak ott tudják.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy meg is adják.
Nekem akkor adták volna meg amikor felmondtam. Akkor is br 100e-el kevesebbet mint az új helyen. Így jártak.
Olyan, hogy jogosult vagy e, más kérdés. Ha nincs valóban szerződésben a kötelező emelés, akkor nem kötelesek emelni.
Amúgy nem értelek, seniorabbak többet kapnak, ez normális is nem?
A fizetésemelés nem egy alanyi jog, dolgozhatsz ott akár 20 éve is, az ilyen szempontból semmit se jelent.
Multiknál évente van (általában egyszer) fizetés emelés, ott akkor a feletessed kap egy keretet amit szétoszthat az alkalmazottjai között. Az hogy te nem kaptál azt jelenti, hogy nem a krémje vagy a csapatnak.
Persze kérni bármikor kérhetsz, más kérdés hogy kapni nem fogsz.
Biztos, hogy ott dolgozol?
Elmúlt három évben mindig volt kollektív fizuemelés.
Én még ezen felül is szoktam kérni, adnak is ha mást nem akkor pár százalékot, hogy ne mondhassam nem kaptam.
Az a titka, hogy szemrebbenés nélkül magabiztosan kell előadni, hogy milyen sokat teszel a projectekért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!