Munkát keresek.Jelentkeztem egy kisebb játékboltba, ahova be is hívtak,hogy megnézzék hogyan tudunk együtt működni..ti mit tennétek?
Minden jól ment, már szóban megkaptam, hogy a 60 jelentkező közül engem választanak. Viszont tegnap közölték, hogy csak decembertől vennének fel, vagy max.november felétől de decemberig csak 4órásra.
Addig járjak minden nap betanulni. Hozzáteszem, már 2 hete járok, és még 2 hetet dolgozzak ingyen?
Szinte ugyanazt csinálom már, amit ők pénzért.
Nagyon kell a munka, de ezt nagyon megalázónak érzem már.
Téged csak kihasználnak, kérdező, mert naív vagy. Soha nem fognak felvenni ide. Addig maradhatsz, amíg hajlandó vagy ingyen dolgozni. Amint kinyitod a szádat, azonnal lesz indok, hogy elküldjenek és majd felvesznek helyetted valaki mást. Egy ilyen kis falusi játékboltban Karácsony előtt van csak érdemi forgalom, úgyhogy ha most eddig nem vettek fel, akkor utána már nem is fognak, hiszen január elsejével el kéne, hogy küldjenek, hiszen onnantól Húsvétig nemigen lesz érdemi vevő a boltban, tehát nem fog tudni 2 alkalmazottat eltartani a bolt. Az egyik alkalmazott a főnök, a másikat meg egyszerűen ráfizetés neki felvennie. Nem fog felvenni soha.
Nyugodtan beszélgess vele semleges témáról: kérdezd meg, hogy Karácsony után mennyire szokott visszaesni a forgalmuk és azonnal megkapod a választ, hogy szükség lesz-e januártól a munkádra, vagy nem. Előrebocsátom: nem.
Keress MOST új munkahelyet, mondjuk a helyi ABC-ben, Penny, Lidl, ott megbecsülnek és tanulhatsz is duális képzésben, mondjuk üzletvezetőnek, ingyen!
"ti mit tennétek?"
Diktafonnal a zsebemben, írásbeli felszólítással a kezemben megállnék a főnök előtt és azonnal kérném az elmúlt 2 hétre az elmaradt járandóságomat. Elvégre hó eleje van, fizetési nap környéke.
A munka törvénykönyve nem teszi lehetővé a munkáltató számára az ingyen dolgoztatást még próbaidő címszóval sem.
A csaláfod meg azt tanácsolja, tűrj és dolgozz tovább ingyen? Nem normálisak! Téged oda soha nem fognak felvenni. Amint megelégelted az ingyenmunkát, jön a következő balfék, akivel ugyanezt megcsinálják.
De hogyan is lenne önbizalmad, mikor a saját családod sem áll ki melletted?
Szerintem költözz el a 6000 fős kis nyomi faludból. Nem bánnád meg.
Tudom jól, hogy vannak olyan helyzetek, amikor valaki kénytelen eltűrni megalázó, abszolút jogsértő helyzeteket a munkahelyén, bőven átlag alatti fizetésért, mert egyszerűen abban az adott pillanatban nincs másik lehetőség és valamiből ki kell fizetni a számlákat, valamit enni kell.
No de ingyen? Hetekig? Kérdező, teljesen ingyen dolgozol, még a jövőbeli szerződtetést is csak ígérgetik. A nulla pénzt meg az ígérgetést bárhol megkapod és még csak dolgozni sem kell közben egy percet sem.
Ha ennyi szabadidőd van akkor ne egy inkorrekt munkáltatóra pazarold, hanem legyél önkéntes egy gyermekotthonban, idősotthonban, stb.
#48 Ott a pont.
Kérdező, mi a helyzet?
Már nem vagyok ott.
Megfogadtam a tanácsaitokat. Azóta nem hívtak be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!