Nagyvállalatnál friss próbaidős alkalmazottként mit kezdjek akkor, ha a csoportvezető nálam butább és még erőszakos is néha? Sajnos a műszakvezetővel együtt nem ütik meg a szintemet, ráadásul az egyiknél még idősebb is vagyok nyolc évvel.
A munkahelyem sokszor sajnos egy "vidéki kocsma" szellemi szintjével egyenértékű, de az anyagiak nagyjáól renden lennének és a munkaidő is.
Tanácsok javaslatok?
Egy példa azért viszonytíásképp:
Az egész munkahelyen tilos a dohányzás, sem én sem a vezetők nem dohányoznak (én 15 éve leszoktam kissé zavar is a cigiszag), de a másik nyolc kollégáól hat igen.
A vezetők meg engedik nekik így a tartózkodóban bagóznak.
Múlthéten volt valami "bejárás" és jól lecseszték az egész csapatot, a vezetőkkel együtt, akkor persze kizavarták az összes bagóst, de amikor aztán szó volt erről és mondtam az egyik vezetőnek, hogy csaknem kéne már dohányozni a munkahelyen, ha egyébként is tilos meg még felljebről is letolás van érte akkor meg azzal jött nekem, hogy akkor a vállalat teremtse meg a lehetőséget a zárt téren való dohányzásra, és nehogymár emiatt ki kelljen menni, mert nem kényszerítheti a munkahely az alkalmazottat arra, hogy emiatt megfázzon vagy lebetegedjen és ne tudjon dolgozni jönni! És hogy a dohányosoknak is vannak jogaik!
Én így álltam elszámoltam ötig, aztán közöltem, hogy dehát a törvény is tiltja nem csak a vállalat (dohányzásellenes törvény).
Erre előjött nekem a közlekedési szabályokkal, hogy akkor azokat is e kellene tartania mindenkinek és csak úgy lehetne közlekedni.
Én mondtam neki egy ellenpéldát, hogy oké, ha nekem zöld van a gyalogosnak piros de lelép akkor üssem el?
Erre a főnök, igen, mert akkor a gyalogos nem volt elég körültekintő!
Erre a válaszra nem firtattam inkább a témát tovább, mellesleg még ezenkívül négy hasonló szitu volt aminél számomra nyilvánvalóvá vált, hogy nem egy penge ez a főni vagy van valami aj a toronyban nála!
Tudom én, csakmár elmúltam negyven, a melóhelyváltás jelenleg bekavarna a már fix nyaralásomba is, meg egyéb anyagi prolémákat is okozna.
Itt meg legalább minden tisztességesen van papír és törvény szerint fizetve, ráadásul 100%-os utazási költségtérítést adnak, és hogy őszinte legyek a napi 8 órából érdemben 2-3 órára való munka van csak a többiben csak a műszak végét várjuk, meg ugye megy a kocsma fíling...
Húzd meg magad a csoportban és barátkozz felfelé a ranglétrán. Sajnos, ha ennyire ostoba a főnök, akkor te leszel az első, akit elküld, ha teheti.
Neked meg nem dolgod megmondani, hogy ő mit csináljon, övé a felelősség, ha hagyja cigizni a munkatársakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!