Munkát keresek.Jelentkeztem egy kisebb játékboltba, ahova be is hívtak,hogy megnézzék hogyan tudunk együtt működni..ti mit tennétek?
Minden jól ment, már szóban megkaptam, hogy a 60 jelentkező közül engem választanak. Viszont tegnap közölték, hogy csak decembertől vennének fel, vagy max.november felétől de decemberig csak 4órásra.
Addig járjak minden nap betanulni. Hozzáteszem, már 2 hete járok, és még 2 hetet dolgozzak ingyen?
Szinte ugyanazt csinálom már, amit ők pénzért.
Nagyon kell a munka, de ezt nagyon megalázónak érzem már.
Baleknak néznek, lehet volt más jelentkező, de abban biztos lehetsz fizetés nélkül nem dolgoztak volna.
Nyisd ki a szád, másképp jövőre is ingyen dolgozol náluk!
Kérdező! Minden, munkában eltöltött órát mint munkaóra ki kell hogy fizessenek. Mégpedig a munkaszerződésed alapján amit az első munkanapodon aláírsz.
Kérdezd meg a Nav ot hogy be vagy e jelentve egyáltalán. Kell hozzá a munkaadód neve vagy ha cég akkor cégnév és adószámuk valamint a te adószámod kell hozzá és megmondják mikortól hogy vagy bejelentve.
Egy percig se dolgozz olyan helyen ahol nem jelentenek be. Hogy miért? Mert nem fognak kifizetni vagy nem így vagy nem úgy fizetnek, és közben a taj jogviszonyod sincs rendezve, ezért fontos lekérdezned hogy hogyan vagy bejelentve. Lehet hogy hébe hóba alkalmiba (napiba) be vagy jelentve, de ezt sem ártana tudni hogy igen e, mert ez a fajta bejelentéssel nem vagy jogosult taj jogviszonyra, azt elméletileg neked kell(ene) külön befizetni csekken ami 8500 rongy.
Szóval kurvára nem mindegy. Szóval milyen szerződést kaptál amikor beléptél?
Ha meg nincs szerződés, csinálj fotókat hogy te ott dolgozol és fenyegesd meg őket hogy feljelented. Ne félj az ilyentől muszáj kiállni magadért mert sok munkahelyen muszáj lesz. Ha van jelenléti ív fotózd le a havit vagy amikor beírod magad.
Simán megcsinálnám, hogy bekapcsolnám a telómon a repcsimódot, majd a diktafont, betenném a kabátom zsebébe és letenném a főnök asztala mellett a székre és beszélnék a főnökkel pár szót. Elmondanám a tényeket, hogy 2 hete dolgozom ingyen betanulás címen, de szerintem ez nem korrekt és fel kéne már, hogy vegyenek bejelentett alkalmazottként, hiszen ugyanazt a munkát végzem, amit ők és bárki végezne hivatalos próbaidő alatt. Elvégre a próbaidőt is ki kell fizetni. Ezzel szemben te ingyen dolgozol két hete.
Megvárnám mit válaszol a főnök, aztán sarkon fordulnék és kimennék az épület elé, a kabátomat bent hagynám a széken a diktafonos telómmal.
Várnék 10 percet, egész biztosan kitárgyalnak odabent, amíg én kint vagyok, szóval szépen minden szót felvenne a diktafon. Aztán visszamennék és menteném a hangfájlt. Persze nem szólnék nekik, hogy felvettem, de otthon szépen meghallgatnám, hogy mit beszéltek a hátam mögött.
Ez egy kis magánvállalkozó,egy 6000 fős kisvárosban, lényegtelen hol és ki.
Tudom, hogy igazatok van, de itt nagyon kevés a munkahely, ezért bizony kihasználjàk az embert. De ez már sok én is ugy gondolom. Ezért is kértem itt véleményt.
Szeretném ha enyém lenne a munka, de napról napra nagyobb nullának érzem magam. És mire véget érne az ingyen munkám, addigra pszichikailag kiégek és utàlni fogok ott dolgozni.
"Szeretném ha enyém lenne a munka, de napról napra nagyobb nullának érzem magam."
De hiszen tiéd a munka. Ingyen dolgozol már 2 hete. Ennél többet nem is kívánhatsz.
Ingyen dolgoztat amíg tud, aztán hello. Megy a következő áldozat próbára.
Nehogy már egy 6 ezres falu játékboltjába 30 napig tartson a betanulás. Vicces lenne. 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!