Hogyan heverjem ki, hogy kirúgtak?
Tömören a sztori: van egy pénzügyes Bsc és egy Logisztika Msc diplomám, az egyetem alatt 3 évet voltam gyakornok, soha egy panasz nem volt rám. Lejárt a diákom a végzés után, üresedés nem volt, ezért keresnem kellett másik munkahelyet. Szerencsére 1 hónapon belül találtam Pesten, aminek nagyon örültem. Több év tapasztalattal kerestek embert a pozira, olyat aki tengeri-légi-közúti és gyűjtő szállítmányozás szervezésben is rendelkezik tapasztalattal. Persze, nekem szó szerint nulla tapasztalatom volt, de valamiért, valahogyan csak felvettek.
Gondolom a végzettségem miatt, mert full releváns volt.
Konkrétan 1,5 hétig tartott a betanításom, hiszen aki betanított annak lejárt a felmondási ideje.
Ő nagyon sok mindent tök jól és tök érthetően elmondott az európai gyűjtős szállítmányozással kapcsolatban. Aztán ő elment.
Kb 1-2 hétig még volt időm ezeket gyakorolni, de aztán a főnököm kitalálta, hogy engem áttenne inkább csak tengeri meg légi szállítmányozásra, amihez persze már semmilyen betanítást nem kaptam. Azt sem tudtam, hogy hogyan fogjak neki, fogalmam sem volt mi fán terem a konténeres szállítmányozás, vagy a légi, szükség van vám ügyintézésre és az összes fontos papírnak rendelkezésre kell állnia a megfelelő időpontban miközben egy nagyon nagy értékű és tömegű árumozgatásról van szó.
Amikor kérdezni próbáltam a főnökömtől, hogy segítsen, mert szeretném jól csinálni mindig annyit kérdezett foghegyről, rám förmedve hogy “Ezt most komolyan tőlem kérdezed?!”
Aztán az ötödik héttől a nyolcadik hétig folyamatosan azt próbálta az irányomba kifejezni, hogy mennyire rossz vagyok. Többször is annyira csúnyán beszélt velem, hogy a mosdóban sírtam el magam. Aztán persze ki is rúgott arra hivatkozva, hogy mennyire nem elégedett a munkámmal, pedig én tényleg annyira próbáltam megoldani mindent, meg engem tényleg annyira érdekelt de úgy érzem, hogy 1,5 hétnél nagyobb betanítás kellett volna, főleg, hogy utána szó nélkül átpakolt egy olyan területre amire be sem lettem tanítva.
Hamar találtam másik munkahelyet. Jelenleg 6 hete dolgozom itt. Teljesen máshogy állnak hozzám *lekopogom* de egyszerűen annyira összetörve érzem magam belül az egész kialakult szituáció miatt. Borzasztóan butának és hülyének érzem magam. Sajnos az önértékelésem mindig a béka segge alatt volt. Próbálom magamnak mondogatni, hogy az előző helyen sem volt rám panasz 3 évig, meg azt is, hogy nem lehetek olyan buta, ha az Msc-s diploma védésemen azt mondta a szakfelelős, hogy tárt karokkal vár vissza doktori képzésre, annyira elégedett velem, de valahogy még így sem sikerül elhitetnem magammal, hogy érek bármit is. :(
Nem tudom hogyan legyek túl az előző kudarcon.
Szerintem még hisztis volt a főnök, hogy elment az az embere akit a végtelenségig kizsigerelt és csinálta két ember munkáját. Egyébként minden az ő hibája 100%-ig.
Ha nem voltál megfelelő akkor minek vettek fel? Ha felvettek miért nem tudtak megfelelő körülményeket biztosítani a munkavégzésre?
Egyébként téged megpróbált stressz-elve illetve a zsarolás többi elemével betörni. Gondolom azokat a feladatokat is neked kellett volna elvégezned, amiről neki kellett volna gondoskodnia. lásd, pl.: újoncnak a betanítása.
Ha belegondolsz elég egyszerű: Amint vezető poziban felveszek valakit és elkezdem nyomasztani azokkal a feladatokkal is amit nekem kéne csinálni, idővel megcsinálja magától és addig is magammal foglalkozhatok vagy amivel kedvem van minthogy dolgoznék.
Sajnos több ilyen személlyel is találkoztam és nincs rájuk gyógyír. Neked kell megvédened magad, védekezni az ilyen kizsákmányoló magatartással szemben.
Próbáld meg kiértékelni ezt az esetet és a tapasztalatokat tovább vinni.
Hogyan tudtad volna megelőzni a helyzetet? Lehet-e következő interjúnál valahogy kiszűrni, hogy ne essek mégegy ilyen helyzetbe?
Sok sikert az új munkahelyen. Légy haraggal teli a régi főnökre. A te életedből akarta előteremteni magának a plusz szabadidőt vagy a cég aminek dolgoztál. Az hogy nincs elég ember meg a cég problémája. Akkor inkább menjenek csődbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!