Jogilag az mennyire visszás, hogy próbaidő alatt kirúgtak, majd alkalmi bejelentéssel visszahívtak dolgozni?
Tavaly munkaközvetítőn keresztül 2 hónapon át dolgoztam alkalmi bejelentéssel egy cégnek. Mivel megtetszett a munka ezért aláírtam a szerződést, hogy munkaközvetítőn keresztül főállásban dolgozok ott. Az év utolsó hetében, 3 nap próbaidő után indoklás nélkül kirúgtak. A munkaközvetítőnek írt a cég, hogy januártól nem mehetek.
Februárban a munkaközvetítőtől hívtak, hogy alkalmi bejelentéssel akarok-e menni vissza pár napra. Mivel a pénz mindig jól jön, ezért visszamentem alkalmi bejelentéssel 2 napra.
Ez jogi szempontból mennyire visszás? Elküldenek a főállásból próbaidő alatt, mert nem felelek meg a munkaadónak, azonban alkalmi bejelentéssel menjek vissza, mert mégis jó vagyok? Ez mi?
Az állásról érdemes tudni, hogy folyamatosan keresnek oda főállásba munkavállalókat. A munkaközvetítőn keresztül néha, míg a cég weboldalán folyamatosan.
Semennyire.
Nagy cigánykodás, de illegálisnak nem mondanám.
Jogilag? Semennyire.
Viszont ha munkaközvetítőn keresztül dolgoztál ott akkor sosem voltál a cég alkalmazottja, tehát ki sem rúghattak...
Ez 100% MP logisztikai központ...
Menekülj! ;)
Azért (is) vannak ott rengetegen közvetítő által ( Pensum, EuJobs stb.) úgy jóval magasabb a bér csak ugye akkor fizeted magad után a TB-t, ha beteg vagy megy helyetted másik 3, akit kiközvetítenek aztán téged soha többet ( magyarul nincs semmi védelem, ami azért normál bejelentés esetén igen),arról nem is beszélve milyen alakokkal kell dolgozni nem hiába elég a 8 általános, alig találnak embert, ezért (is) megy az állandó "ügyeskedés".
Semennyire, ez arról árulkodik, hogy csóró a cég és ne nagyon tervezz hosszú távra velük, mert ők is csak evickélnek.
Előbb utóbb illegálisba mehet át a dolog ha kifújt a 90 nap...
Amennyiben nem kapod meg a pénzedet innentől NAPONTA (mert egyszerűsítettbe úgy járna) akkor nagyon legyél résen, mert ha nem fizetnek ki a hónap végén, akkor nem tehetsz kb semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!