Hogyan heverjem ki, hogy kirúgtak?
Tömören a sztori: van egy pénzügyes Bsc és egy Logisztika Msc diplomám, az egyetem alatt 3 évet voltam gyakornok, soha egy panasz nem volt rám. Lejárt a diákom a végzés után, üresedés nem volt, ezért keresnem kellett másik munkahelyet. Szerencsére 1 hónapon belül találtam Pesten, aminek nagyon örültem. Több év tapasztalattal kerestek embert a pozira, olyat aki tengeri-légi-közúti és gyűjtő szállítmányozás szervezésben is rendelkezik tapasztalattal. Persze, nekem szó szerint nulla tapasztalatom volt, de valamiért, valahogyan csak felvettek.
Gondolom a végzettségem miatt, mert full releváns volt.
Konkrétan 1,5 hétig tartott a betanításom, hiszen aki betanított annak lejárt a felmondási ideje.
Ő nagyon sok mindent tök jól és tök érthetően elmondott az európai gyűjtős szállítmányozással kapcsolatban. Aztán ő elment.
Kb 1-2 hétig még volt időm ezeket gyakorolni, de aztán a főnököm kitalálta, hogy engem áttenne inkább csak tengeri meg légi szállítmányozásra, amihez persze már semmilyen betanítást nem kaptam. Azt sem tudtam, hogy hogyan fogjak neki, fogalmam sem volt mi fán terem a konténeres szállítmányozás, vagy a légi, szükség van vám ügyintézésre és az összes fontos papírnak rendelkezésre kell állnia a megfelelő időpontban miközben egy nagyon nagy értékű és tömegű árumozgatásról van szó.
Amikor kérdezni próbáltam a főnökömtől, hogy segítsen, mert szeretném jól csinálni mindig annyit kérdezett foghegyről, rám förmedve hogy “Ezt most komolyan tőlem kérdezed?!”
Aztán az ötödik héttől a nyolcadik hétig folyamatosan azt próbálta az irányomba kifejezni, hogy mennyire rossz vagyok. Többször is annyira csúnyán beszélt velem, hogy a mosdóban sírtam el magam. Aztán persze ki is rúgott arra hivatkozva, hogy mennyire nem elégedett a munkámmal, pedig én tényleg annyira próbáltam megoldani mindent, meg engem tényleg annyira érdekelt de úgy érzem, hogy 1,5 hétnél nagyobb betanítás kellett volna, főleg, hogy utána szó nélkül átpakolt egy olyan területre amire be sem lettem tanítva.
Hamar találtam másik munkahelyet. Jelenleg 6 hete dolgozom itt. Teljesen máshogy állnak hozzám *lekopogom* de egyszerűen annyira összetörve érzem magam belül az egész kialakult szituáció miatt. Borzasztóan butának és hülyének érzem magam. Sajnos az önértékelésem mindig a béka segge alatt volt. Próbálom magamnak mondogatni, hogy az előző helyen sem volt rám panasz 3 évig, meg azt is, hogy nem lehetek olyan buta, ha az Msc-s diploma védésemen azt mondta a szakfelelős, hogy tárt karokkal vár vissza doktori képzésre, annyira elégedett velem, de valahogy még így sem sikerül elhitetnem magammal, hogy érek bármit is. :(
Nem tudom hogyan legyek túl az előző kudarcon.
"Bsc és egy Logisztika Msc diplomám"
Én itt abbahagytam az olvasást. Légy boldog, hiszen elértél olyasmit, amit mások csak ritkán tudnak elérni. Gratulálok a diplomáidhoz, fel a fejjel, mert találsz állást, éhen halni nem fogsz.
Az élet olyan, hogy mindig van rosszkor, rossz helyen. Bármilyen jó vagy tehetséges az ember, senkit sem kerül el egy ilyen gyökér az életében, egyszer mindenkit betalálnak. Szóval a magy számok törvénye alapján ennek előbb-vagy utóbb be kellett következnie. Viszont ne hagyd, hogy ez letörjön, emlékezz rá, hogy milyen fontos emberek elismertek téged.
A következtetést vond le, pl. azt is, hogy már akkor el kell kezdeni tiltakozni a pozícióváltással kapcsolatban, amikor a főnök kitalálna és ragaszkodnk kell a betanításhoz. Mondjuk ahol ilyen idióta a főnök jobb is, hogy nem maradtál. Szóval fel a fejjel, nézz előre! :-)
Ez valóban nehéz ügy. Engem is bocsájtottak már el. Hibáztatás nélkül, a feladatkör megszűnése miatt, végkielégítéssel. Ennek ellenére hónapokig tartott, amíg túltettem magam rajta. Azután fél év múlva rájöttem, hogy ez volt a legjobb, ami velem történhetett.
De itt talán találsz hasznos tippeket: google elbocsájtás feldolgozása
Az valószínű, hogy jobbak lesznek, mint az itteni átlaghozzászólások.
Elég nehezen értem meg az ilyen munkaadót:
Olyan embert keres aki ért bizonyos területhez
Utána felvesz egy frissdiplomást, aki nyilvánvalóan nem ért hozzá, mert praktikus, gyakorlati tudást (sajnos) nem oktatnak az egyetemen szinte egyáltalán
Utána meg csodálkozik, hogy akit felvett nem tudja ellátni rendesen a munkát...
Ne magad hibáztasd emiatt, a főnök volt itt idióta.
Neked viszont tanulság, hogy akkora fába vágjuk a fejszénket, amivel utána megbírkózunk. Hány ilyen ismerősöm van, akik mindenféle állásra, amihez a legkevésbé sem alkalmasak beadják a jelentkezésüket, hogy "hátha összejön". Ilyenkor szoktam őket kérdezni, hogy és ha összejön mit csinálsz? Mert a melót nem tudod...
A logisztika az egy húsdaráló.
A termelőcégeknél is ilyen szokott lenni.
Valamiért, ez a terület vonzza a buta, érzéketlen vezetőket is.
Igen, ez a vezető egy igazi kis fszszp.
Ne hagyd hogy egy ilyen köcsög elbssz az önbizalmadat.
Most nem azért, de eszembe nem jutna hogy nem segítek melóhelyen annak, aki kérdez.
Főleg ha főnök lennék. Biztos visszapofáztam volna neki, hogy
Nem tudod a megoldást, vagy nem akarsz segíteni.
Azért legyen tartásod, ezek megesznek reggelire. Sajnos ez a szegmens tele van ilyen buz.köcsög főnikkel, mindegy hogy nő vagy pasi.
Ne engedj meg mindent másoknak. Tudom fiatal vagy és tapasztalatlan, imádják is hülyének nézni egyesek a fiatalokat. Engem is annak néztek, de már idős vagyok, már én eszem ezeket reggelire. De mellette tisztelem becsülőm a fiatalokat és segítek nekik ahol csak tudok, mert átérzem hogy nem könnyű nekik tapasztalatot szerezni.
Egy logisztika msc diplomával a zsebedben ilyen alapok nem mennek, hogy milyen papírok kellenek, és hogyan kell vamolni? 🤔
Mi a túrót tanítanak 5 évig azon az egyetemen???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!