Szted igaza van a munkáltatónak?
51 éves vagyok, most százalékoltak le 2 éve. Infarktusom volt, megkatétereztek szívizom egy része elhalt. Van asthmám magasvérnyomásom, térdprotézisem, 16 évet dolgoztam Volánnál, 9 évet kereskedelemben. Tavaly előtt százalékoltattam le magam. Ahol 71% egészségkárosodást és 29 % egészségi állapotot, D minősítési kategóriát kaptam. Na és mivel jól be voltam jelentve 218.870 Ft a rokkant ellatasom. Emelett 5 órát dolgozom rehabilitációs cégnél, ahol adókedvezménnyel (asthmára kapom az adókedvezményt) keresek 112.000 havonta. Összesen 330.000 Ft a jövedelmem.
Na és ezt mondtam a munka helyen . Valaki be árult hogy mondtam a munka társaknak hogy mennyit kapok és a Cégvezeto felhívott hogy ne beszéljek hogy milyen magasjövedelmem van mert másoknak rosszul esik mert van aki 50.000 Ft rokkant ellátást kap és keres mellé 110.000 Ftot ami összesen 160.000 jön nekik ki, és rosszul esik nekik hogy én még ilyen magasjövedelemmel rendelkezek és ez konfliktust okozhat köztem és a kollégák között. Szóval hagyjam abba ezt ne fecsegjem mennyit kapok
Na most ha ez valós, akkor minden elismerésem, hogy legalább felvállalod. Az önismeret fontos, és véleményem szerint tiszteletre méltó.
Viszont, ha nem is igaz, csak irónia.. tökéletesen bemutatja az emberek nagy százalékát.
21-es: Valós, sajnos. Eléggé elborult agyam van, mert egy nárcisztikus, toxikus környezetben nőttem fel ahol folyamatosan üvöltöttek, terrorizáltak, de közben meg ugyanakkor mindenben kinyalták a valagam ami ugye ellehetetlenítette az egészséges felnövést. Tehát 8:00-kor még üvöltöznek, hogy mekkora egy semmirekellő idióta vagyok ezért sosem fogok semmit sem kapni tőlük, 8:05-kor szétnyalják a valagam hízelgésekkel, hogy a világ legokosabb embere vagyok és mennyi mindent megérdemlek, tessék egy csokoládészelet, majd 8:10-kor már a legrosszabb ember vagyok aki vlaha létezett a bolygón és semmit nem érdemlek meg, elvesszük a számítógépedet. 5 percenként változott a dolog és így egy elég paradox életem lett, ahol felismerem a bajt de az egómat sértené, hat tennék ellene.
Abban viszont nagyon egyetértek, hogy nem vagyok egyedül és a magyarok nagy százaléka hasonló szituációban van mint én.
A munkáltató felhívta a figyelmed, hogy ne beszélj ilyesmiről, mivel csak irigységet szülne, alapozva arra, hogy ismeri az emberek irigységre való hajlamát.
Nem tilthatja meg, hogy beszélj róla, hiszen semmi köze hozzá, hogy kinek mit árulsz el magadról. Vagy megfogadod a tanácsát, vagy sem. Ez a Te döntésed.
A facebookon történő megnyilvánulásaidhoz viszont némileg lehet köze, ugyanis nem tanúsíthatsz munkaidőn kívül sem olyan magatartást, ami a munkáltatód jó hírnevét, jogos gazdasági érdekét vagy a munkaviszony célját veszélyeztetné. A cég gazdasági érdekeltségét nem ismerheted, lehet, hogy valóban veszélyezteted azt vele.
Nem véletlen, hogy elbocsátották azt a diákot az iskolából, aki politikai gyűlésen vett részt. Nem azért, mert ott volt és felszólalt, hanem azért, ahogy mindezt tette. Mocskolódó szavakkal. Én is elbocsátottam volna az iskola helyében, hiszen az iskola jó hírnevét rombolta ezzel. Nem a jelenlétével, hanem a szavaival...
Munkahelyen nem politizálunk, ez alap. És tök mindegy, ki milyen világnézetű.
A munkahelyen a légköri feszültségek a munkán csapódhatnak ki, és az a cég eredményességet veszélyezteti.
Szintúgy az egymás zsebében turkálás.
A főnöködnek igaza van.
Senkinek sincs köze a másik jövedelméhez, világnézetéhez, pártállásához.
A közösségi oldalakon meg ne kompromittáld a céget. Valószínűleg akkor is ezt kérné, ha a kormány mellett kritizálnád az ellenoldalt.
A cég pártsemleges. A cég a sikeres működésére, eredményekre koncentrál.
Ha nem tetszik, keress más helyet magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!