Szólnátok a munkáltatótoknak ha több fizetést utalnának véletlenül?
A becsületet adtad meg, mint kulcsszot, miközben a munkáltatók az abszolút minimumot fizetik ki, amit amit csak törvényileg lehetséges.
Mindegy, hogy mennyit keresel; ez nem csak a minimálbéres munkákra érvényes, hanem mindenre.
Mások munkájából megszedni magad, miközben a munkásaidat a minimumot tartod már alapból megkérdőjelezi az egész rendszer becsületességét, így nem érezném magam rosszul ha többet fizetnének, de amúgy igen, szólnék. Nem akarnék bajba kerülni ilyenért.
Én szóltam, duplán kaptam.
Nem tudom hogy kiderült volna e, könyvelésben, berszamfejtes ellenőrzések szerintem tuti. Én is pénzügyes vagyok, ha később derül ki hogy nem szóltam irtó gáz
attól függ ki és mit utal
ha a cég ahol dolgozom többet utal, akkor jelezném egyből, mert valószínűleg hiba történt
ha egy magánszemély akinek dolgoztam többet utal, akkor tőle megkérdezném, hogy ez szándékos, vagy véletlen, mert nem a megbeszélt összeg jött
ritkán nézek a számlámra, több millió van rajta, lehet +10-50 vagy akár 100-200 ezer fel sem tűnne, mert annyira nem érdekel, hogy 5 percenként nézegessem pontosan mennyi is van rajta
így a negatív részét sem venném észre, ha többet vennének le
én általában csak bizonyos utalásokat nézek meg, a legtöbb felületen ahol online vásárolok látom, hogy mennyit kell fizessek, a boltban a blokkon látom mennyit fizettem, viszont ha valami hiba miatt mondjuk a meki 4000 helyett 8000-et venne le, de a számlán 4000 van, azt észre sem venném, csak ha nagyon utána mennék
akár nyernék, akár buknék egy-egy utaláson, én jelezném a megfelelő helyen és nem sunnyognám el, kivéve ha potom összegről van szó
tehát ha mondjuk 4008 Ft helyett 4020Ft-ot vennének le, akkor nem érné meg 12Ft-ért utána mennem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!