Milyen munkáltatói húzás után mondanátok fel azonnal nemtörődve azzal van-e másik hely? Mit kéne tennie a munkáltatótoknak?
Mondjatok olyna húzásokat amit ha a munkáltató meglépne veletek kapcsolatban akkor azonnal otthagynátok a helyet, még akkor is ha másik hely láthatáron sincs?
Szóval olyan húzásokat lépéseket mondjatok, amikre nincs bocsánat, amit nem néznétek el?
és ami miatt másnap már nem is mennétek?
Sumákolás a pénzzel. Amint érzékelem, hogy nem úgy történik a fizetés, mint a jelenléti ív szerint kellene, már lépek is.
A második opció, amikor balesetveszélyes munkát végeztetnek, amihez nincsen képesítésem. Ez esetben is viszontlátás, azonnal.
Egyik esetben sem én szegtem szerződést, így a felmondási időt sem tölteném le.
De szerencsére nincs ilyen probléma.
"Sumákolás a pénzzel. Amint érzékelem, hogy nem úgy történik a fizetés, mint a jelenléti ív szerint kellene, már lépek is."
Na épp ezért kérdezem. Mit szólsz ahhoz ha a munkálttaó anyagi okokra hivatkozva egyoldalúan pénzeket vesz el tőled "csak úgy"? Ott a szerződésed benne a fix alapbéred és ő nemes egyszerűséggel közli hogy járNA neked 150 nettó de nincs pénze ezért kapsz 120 nettót. Miért? Azért mert CSAK és ha nem tetszik ott az ajtó,. Ezt így bele a képedbe.
Ez megy nálunk lassa 1 éve.
20-30-40-50.000-ek hiányoznak az emberek havi bérérből "csak úgy". Jogszerű oka nincs rá, nem is keres, csak nem fizeti ki a bért és kész.
Akinek nem tetszik menjen el-így van vele a cég.
És be is jön a számítása sajnos, mert ugyan vannak /voltak akik elhúznak na de a zöme (én is) marad.
És akkor ő nyert végső soron.
Egyrészt nagyon gáz, másrészt ezt neked kell mérlegelni, ha onnan elmész, milyen opcióid vannak. Ez biztos nem törvényes, mivel nem teljesíti a munkaszerződésben leírtakat.
Ha úgy gondolod, szedd össze a bérjegyzékeidet, jelenlétit(ha van), és munkaügyi bíróság. Szeretnek ilyen ügyekkel foglalkozni, de ebben az esetben biztos távozol a cégtől...
Elég rossz helyzet....ráadásul nem egy két Hunyadiról van szó, ezek az összegek bárki költségvetését hazavágja. Én már nézegetném a másik helyet.
"Szeretnek ilyen ügyekkel foglalkozni, de ebben az esetben biztos távozol a cégtől...
"
Ezt a kört már lefutottam gondolatban 1000x. Mehetek bíróságra igen, meg is fogom nyerni igen (csak mikor-hónapok-évek akár) na de és az állással mi lesz?
Na ezért nem megyek. Se én se senki aki itt van. Mert ha bármit is teszünk akkor annyi az állásnak és akkor mi lesz?
Maradunk inkább és tűrünk. Mi mást tennénk. Ha kirúgnak a közmunka marad csak, és annál még ez is jobb lenyúlással együtt is.
Amit leírtam. Fel LEHET jelenteni. És akkor mi lesz? A feljelentő repül, de ha "túl jól "sikerül a feljelentés lehet hogy a hatóságok (NAV pl) olyan büntetést szabnak ki a cégre hogy be is zár és akkor mindenki repül nem csak a feljelentő.
És akkor mi lesz? Hova megyünk hova kellünk?
...én nem nagyon törődnék bele. Ezt nem elég gondolatban lepörgetni, törekedni kell a számodra optimális megoldásra.
Pont erre számítanak, hogy feladja az ember, beletörödik. Azután jön a többi, egészen addig, hogy se szabadság, se járulékfizetés, se semmi.
Ezért írtam, hogy mérlegelj. Keresd a megoldást. De beletörödni semmiképpen. Te se mondod azt, hogy azért nem mentél be dolgozni, mert...csak....
"ont erre számítanak, hogy feladja az ember, beletörödik""
És igazuk is van sajnos!! Be is jön látod!! Azért rajtam kívül van itt még 20 ember aki éppúgy nem kapja meg a pénzét ahogy én.
És maradnka hogy én. Persze 2-3 ember elment tavaly és kit érdekel. Maradt elég a működéshez.
Gondold el a cég havi szinten átlagban 30.000-eket fog 1 db emberén. Az havi szinten nagyon alsó hangon 20x 30.000 = 600.000es lenyúlás a dolgozók kárára éves szinten (mert 1 éve megy ez az állapot) 12 x 600E = laza 7 millió durván!
Ennyit lop el tőlünk dolgozóktól alsó hangon és mi történik? Semmi.
Maradnak az emberek a cég megy és kész.
A munkálttaó röhög a markába mert nyert 7 misit a melósokon félnivalóla nincs (ne félj nem fogja őt senkis e feljelenteni-erre zéró az esély, ahhoz itt birkanyúl mindenki).
És ez így van.
Na?
"a számodra optimális megoldásra."
Az hogy feljelentsem és kirúgjanak miatta az a legkevésbé optimális megoldás mert akkor nem 150 nettó helyett 120 nettó lesz a kezemben /hó, hanem 150 nettó helyett NULLA ft/hó.
Szóval a feljelentés bíróság szóba se jöhet.
Ez esetben nem értem a kérdésed sem. Nekem nem kell elmagyarázni, hogy mit miért nem teszel. Saját magadat nyugtatod, hogy miért nem kell csinálnod semmit.
És tudom, hogy ez kemény dió. Másik munkahelyet tudsz keresni ugye? Attól még nem rúgják ki a többit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!