Szted igaza van a munkáltatónak?
51 éves vagyok, most százalékoltak le 2 éve. Infarktusom volt, megkatétereztek szívizom egy része elhalt. Van asthmám magasvérnyomásom, térdprotézisem, 16 évet dolgoztam Volánnál, 9 évet kereskedelemben. Tavaly előtt százalékoltattam le magam. Ahol 71% egészségkárosodást és 29 % egészségi állapotot, D minősítési kategóriát kaptam. Na és mivel jól be voltam jelentve 218.870 Ft a rokkant ellatasom. Emelett 5 órát dolgozom rehabilitációs cégnél, ahol adókedvezménnyel (asthmára kapom az adókedvezményt) keresek 112.000 havonta. Összesen 330.000 Ft a jövedelmem.
Na és ezt mondtam a munka helyen . Valaki be árult hogy mondtam a munka társaknak hogy mennyit kapok és a Cégvezeto felhívott hogy ne beszéljek hogy milyen magasjövedelmem van mert másoknak rosszul esik mert van aki 50.000 Ft rokkant ellátást kap és keres mellé 110.000 Ftot ami összesen 160.000 jön nekik ki, és rosszul esik nekik hogy én még ilyen magasjövedelemmel rendelkezek és ez konfliktust okozhat köztem és a kollégák között. Szóval hagyjam abba ezt ne fecsegjem mennyit kapok
Igaza van.
Alapvetően abból amit leírtál, nekem csak annyi jön le, hogy az adott illető tisztában van azzal, hogy az átlagember milyen.
Nem arról van szó, hogy a bérezés lenne rossz, vagy a munka, vagy a mit tudom én micsoda.. igazából ez nem is az ő érdeküket szolgálja, hanem a tiédet.
Na jó.. annyiból az övéket is, hogy egy esetleges munkahelyi cirkusz, valószínűleg rendesen visszaveti a munkamorált.
Mindenesetre szerintem egy jó indulatú ember mondta ezt neked, és nem gondolom, hogy rossz szándékkal.
A békesség mindenkinek jobb.
Az pedig, hogy mit csinálsz a közösségi médiában. Amennyiben az ismerőseid vagy más idegen emberek számára elérhető, látható, hogy te hol dolgozol, a cselekedeteid, megnyilvánulásaid a munkahelyedre is kihatnak, hiszen ha folyton mocskolódsz a neten, akkor jogosan feltételezik az emberek, hogy az adott cég bárkit foglalkoztat, akár a legkultúrálatlanabb személyeket is. Lássuk be.. ha a te céged emberei vetnének rossz fényt magukra, és tudnák az emberek, hogy te vagy a főnökük, te se lennél boldog.
Egyébként meg.. a legtöbb helyen, ha a közösségi Medián ócsárolod mondjuk a céget ahol dolgozol, akkor rossz hír keltes okán, simán el is bocsájthatnak. Nem véletlenül kell már minden szerződést az utolsó szó ig 2x elolvasni.
Szerintem nem ezen múlik az irigység.
Az emberek nagy része irigy azokra a luxus életet elő személyekre is, akiket amúgy csal a párjuk, vagy a valóságban el vannak adósodva.
Sajnos sok embernek az jut először eszébe, hogy mennyivel jobban el az adott illető, és csak másod vagy harmadrangú, hogy milyen egyéb baja van, vagy hogy mindezt milyen áron teszi.
De épp ez az, hogy miért fáj az valakinek, ha másnak jobb, mint neki?
Engem ez elgondolkodtatna, hogy akkor mit csinálhatnék én másképp, hogy nekem is jobb legyen, nem az, hogy csak panaszkodjak és játsszam az áldozati bárányt. Mondom úgy, hogy 2-3 éve én is nettó 200 alatt kerestem, de meg tudtam oldani, mert nem voltam kiegyezve a helyzettel.
Amúgy nagyon nem kéne hagyni, hogy még azt is meg akarják szabni nekünk, miről beszélgethetünk a nyavalyás munkahelyen.Felnőtt emberekről va szó, nem ovisokról.
Mellesleg ez azért bassza a főnökök csőrét, mert pofára fizet. Hát ez legyen az ő baja. Őt kéne támadni, nem a kollégát.
Persze ez egy ideális világban így működne, habár az értelmesebb emberek most is motiválódnak az ilyenek helyzetektől.
Ugyanakkor mèg mindig könnyebb sírni, mint változtatni. Ilyenkor jön a tipikus hiszti azon, hogy jajj mert neki mennyivel nehezebb volt minden, gyerekkor, szülői elnyomás, válás stb stb stb..
A kérdező leírta, hogy a bér egységes, szóval a munkáltatónak emiatt teljesen felesleges aggódnia. Ezt figyelembe véve nem megszabja, inkább csak tanácsolja, hogy elkerülje az ilyen beszélgetéseket a közjó érdekében.
Te is azok köze tartozol, akik szerint minden a kormány és munkaadó hibája? Ha nem, akkor ne éreztesd ezt az ilyen jellegű megnyilvánulásokkal.
#16 Nekem személyesen azért fáj, hogy valakinek jobb mint nekem, mert sérti az egómat és egzisztenciális krízist okoz. Előhozza bennem azt az érzést, hogy mekkora egy szerencsétlenség vagyok és mivel nincs erőm javítani magamon ezért sosem lehet nekem olyan jó mint neki és csak mennek el az évek, évtizedek mellettem és amúgy is már megkéne ölnöm magam.. Meg amúgy is kapja be, hogy tett a saját életéért hogy neki jobb legyen és hogy Ő erősebb mentálisan mint én, mert én túl lusta vagyok ahhoz, hogy változtassak. Könnyebb nekem utálkozni a kormányon, a főnökön, a gazdagokon, a jobb sorsúakon, stb. Mégha amúgy nincs is igazam, a "boldogságom" és a lelki épségem megőrzése érdekében muszáj utálkoznom!
Túl lusta vagyok tenni magamért, túl lusta vagyok elgondolkodnom, hogy mit csináljak a jobb életért, arról meg ne is beszéljünk, hogy beiktatni a gyakorlatban ezeket. Sokkal könnyebb nekem áldozati bárányt játszani és panaszkodni, mint felkelni a sz@rból. Ez van, rossz de nem akarok változtatni, pedig tényleg rossz és nem akarok itt maradni ebben a szegény helyzetben, de hát na, nincs erőm és sosem lesz mert fuck everything.
19-es vagyok: Szóval röviden szeretnék jólétet ingyen és nem fogom sosem elfogadni, hogy nincs ingyé. Szeretném a sültgalambot az érteből, hogy iderepüljön. És soha, SOHA nem fogok ezen a hozzáálláson változtatni. Mert ez a legkönnyebb, és felemelni a seggem túl fárasztó.
Igen is (valójában nem, de tagadom a valóságot) a mindenkori kormány, Mark Zuckerberg, Elon Musk, a főnököm, a háttérhatalom, a szomszédom, Trianon, és sokmindenki tehet arról, hogy én egy rossz anyagi és élethelyzetben vagyok! Muszáj ezt hinnem és muszáj, hogy így legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!