Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted igazságos a munkálta...

Szerinted igazságos a munkáltató.??

Figyelt kérdés
Szerintetek ez helyes a cégvezető részéről? 23 éves vagyok. Fiatalkorú. Ebben az évben kb 3 nap szabadságot vettem ki. 20 nap jár nekem +5 nap a FOT miatt. Mivel látási hallasi fogyatékos vagyok. Tehát 25 napot kapok évente. Ebből 3 napot vettem ki ebben az évben.ők pedig vagy 13 napot elvettek mivel volt mikor munka nemvolt... de ez nem is baj hogy elvették több mint felét engem nem zavar.. maradt 9 napom... Nos Most a múlt héten megint nem volt munka csütörtök és pénteken tehát 2 nap. És már 9 napom van ünnepek közé is kell ezért nem vesz el belőle a cég. Most azt mondták ezt a 2 napot azaz 8 órát mivel 4 órás vagyok lekell dolgoznom. 8 napig 5 órásban kell maradnom. Mondtam nem maradok vonják le a pénzt nembirok 5 oraba maradni nembirom beteg vagyok E kategória 89 % öek, mondtam irjatok fizetetlent... aaaa ök nem írnak... és miért nem? Az okes lenne ha az én hibámból kellene ledolgozni pl otthon kellet sürgős ugy miatt maradnom. Na de hogy a munkaltato nem tudott munkát adni én arról nem tehetek aztán velem dolgoztassak le miért nem írnak fizetetlent. Igazságos ez így??
2023. szept. 19. 18:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagy fiatalkorú, felnőtt vagy.

Másrészt nem, nem igazságos, nézd meg, mi áll a szerződésedben és hivatkozz arra, illetve keress más helyet.

2023. szept. 19. 18:36
 2/11 A kérdező kommentje:
D kategóriás rokkant vagyok. Egészségi állapotom 18 % összervezeti egészségkárosodás 82 %
2023. szept. 19. 18:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyum 1500 fős multinál dolgozik, a szabadnapjai xy százalékával a cég rendelkezik, bármikor elrendelheti a "kényszer szabadságot"! Ha nem tetszik, kirúgnak.
2023. szept. 19. 18:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem zavar hanem az hogy lekell dolgozni a napot.ha nincs szabi. De nem kértem fizetést rá mondtam ne fizessek ki de nemdolgozom le aztmondtak.naluk nincs fizetetlen nap
2023. szept. 19. 18:51
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem tetszik, elmehetsz, van helyetted más.

Ugye ismerős mondat?

Nagyon-nagyon sajnállak, te csak dolgozni akarsz, és igazságot, de ez egy ilyen mocsok világ.

Kitartás! Hátha lesz jobb valamikor.

2023. szept. 19. 18:53
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Az viszont nem szép dolog, hogy a fogyatékosságoddal visszaélsz. Egyből azzal jössz, mer há te beteg vagy. Most ha 4 helyett 5 órát kell dolgozni, nagy dolog. Mikor nem volt munka, akkor meg kipihented magad. Most ha rá kell húzni egy órát, az már gond?
2023. szept. 19. 19:04
 7/11 Justinianus ***** válasza:
92%

"Az viszont nem szép dolog, hogy a fogyatékosságoddal visszaélsz."

Melyik részét nem érted annak te zseni, hogy egy sérült ember azért dolgozik 4 órát, és nem 5-6-ot, vagy 8-at, mert nem bírja?

Azon kívül, hogy a munkáltató eljárása totál törvényellenes.

Egyrészt: ha nincs munka, akkor állásidő illeti a munkavállalót, nem szabadság.

Másrészt: a szabadság nagy részével valóban a munkáltató rendelkezik, azonban 15 nappal korábban kell közölni a kiadást. Tehát a "holnap nincs munka" és ezért szabadságot írnak, az totál törvénysértő.

És igen, van olyan munkáltató, ahol így járnak el. Nálunk pl. ha csak 14 nappal korábban lenne a dolgozó értesítve, másnap a teljes szakszervezet Strasbourgban lenne.

2023. szept. 19. 19:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Betegségeim:

H5410 Egyik szem vaksága csökkentlátás a másik szemen

H3500 Retinális elváltozások

H4400 Másodlagos zöldhályog

H9030 Kétoldali idegi hallásvesztés

I10HO Magasvérnyomás betegség elsődleges

M4700 Gerinccsatorna szűkület.

Életkor:23 .

Ezek a betegségeim. Egészségi állapot 11 %, Összervezeti egészségkárosodás 89 % . Felülvizsgálat nem szükséges.

2023. szept. 19. 21:18
 9/11 anonim ***** válasza:
9%
Hát már ne is haragudjál, de azért mert nem látsz az egyik szemedre, meg magas vérnyomásod van, ezekkel más 8 vagy 12 órákat dolgozik. Neked meg ha a 4 helyett 5-öt kell, már rinyálsz. Akkor ne dolgozz, ha ennyire büdös a munka! Akkor menj el rokkantnyugdíjasnak, 23 évesen.
2023. szept. 20. 05:36
 10/11 A kérdező kommentje:
Az vagyok rokkant nyugdíjas ezek mellett. 89 % egészsegkárosodásom és 11 % egészségi állapotom. E kategóriás rokkant vagyok ami a legnagyobb
2023. szept. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!