Aki munkáltató ebben a világban, az különb ember az alkalmazottnál?
Emberileg nem különb, nem több. Szakmai tudásban, presztizsben, hatáskörben nagyobb forrással rendelkezik.
A munkában megvan mindenkinek a feladata, amit véghez is kell vinnie, de visszaélni ezzel, vagy éreztetni a másikkal aljas dolog.
Öööö.... A munkáltató általában egy cég!
Tehát nem mondhatod, hogy különb _ember_...
Almát körtével hasonlítasz.
A nagyfőnök a cég alkalmazottja - de a munkáltatód maga a cég, nem az ember...
Na eddigi főnökeim nézzük.
Alkoholista idegbeteg állat. Szakmájában bizonyos dolgokban jó, de aztán kiderül, hogy nem, csak felmagasztalja magát és vannak kapcsolatai. Kiderül, hogy gyógyszerre iszik munkaidőben. Kiderül, hogy két embere viszik a vállukon a vállalkozását.
Erősen hímsoviniszta, a női kollégákkal, akármilyen szakmai tudásuk van, lekezelő. Közben retteg a feleségétől, aki bejárkál hozzá.
Nem sokáig bírtam ezen a helyen. Ja nem jelentettek be, amikor kiharcoltam akkor ment a nagy egyezkedés, meg próbált leszólni a főnök, mint munkaerőt (nem mentem be ünnepnapokon).
Második főnököm korrekt volt, viszont két alkalmazott -kisfőnökök állandóan civódtak és nekik sem volt olyan szakmai hátterük, csak a szájuk volt nagy.
De ez nem számít, egyik legkorrektebb hely volt.
Harmadik főnök ez rövid ideig, ő szakmailag nagyon ott volt. Viszont próbált bevonni a magánéletébe, munkaidőn kívüli melók stb. Munkaidőn kívül hívogatott a magánéleti problémáival, hajnalban. Ő is sajnos mentálisan beteg volt és ez kihatott rám is. Kevés fizetés. Alkalmazottak ott hagyják.
Negyedik főnök. Nem akart bejelenteni, kamuzgatott, húzta az időt. Családi vállalkozás. Mindig ment a sírás, nincsen pénzük (rengeteg pénzük, ingatlanjuk volt van). Minimálbér alatti összeget kaptam. Három munkakört kellett volna ezért a szánalmas összegért "ellátnom". A családtagja cégének külön kellett volna csinálnom OTTHON "apróságokat" (egész estés melók). Ha nem küldtem ezeket időben, akkor csupa caps lock-os feddő email-t küldött az illető. Miközben ingyen csináltam meg, azt hittem valami előnnyel jár. Természetesen ez a munkahely sem tartott sokáig.
A négyből 3 vállalkozás már befuccsolt.
A kérdésre válaszom: maximum aljasságban, ügyeskedésben és néha szakmai dolgokban is, de azt semmisé teszik a fentebb leírt dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!