Kihasználom a (leendő) munkáltatóm, ha elköteleződést hazudok neki, miközben pontosan tudom, hogy csak addig maradok ott, amíg kedvem van/jobbat nem találok?
Kissé erkölcstelen viselkedés. Viszont a munkáltatók túlnyomó része tisztában van ezzel a jelenséggel.
Sajnos erkölcstelen lettél valamilyen szinten még hazug.
3*
Itt pont az a probléma a kerdezőnek hogy neki ez nem OK.
Felesleges moralizálni.
Egyébként én is ilyen voltam, és mindig nehéz meghozni a döntést, de idővel majd megtapasztalod, hogy a legtöbb cég úgymond kihasznál. És ha már nem kellesz, vagy jön egy válság, minden lelkiismeretfurdalás nélkül kirúg.
CsipkeJózsika majd rájössz, hogy a munkáltatók szemében csak fejőstehén vagy.
Profit maximalizáló, semmi több.
Ha a helyzet úgy kívánja, pótolni fognak.
Sajnos a feudalista Magyarországon még mindig jobbágy mentalitás van, nem vállalkozói látásmód, hozzáállás.
7*
Azt írod a legtöbb cég. Na most ahol eddig én dolgoztam hát darab munkahelyen egyik se multi mind családi vállalkozás vagy alapítványi sose rugtak engem ki, mindig én mondtam fel.
És az sem igaz hogy kihasználnak sőt pont az ellenkezője.
Jelenleg ott tartok, hogy ha az interjúztató nem teszi föl a konkrét kérdést, miszerint hosszú távra tervezek-e, akkor elegánsan elkerülöm a témát. Mert a szemébe hazudni nem szeretnék senkinek. Azért megtenném.
Szeretek moralizálni, ti nem? Ha ennyire se moralizálna senki, mint én, azt hiszem, a végromlás felé tartana az emberiség. Még több olyan ember, aki sose moralizál, nem gondolkodik erkölcsi kérdéseken? Vagy talán fölösleges volt Az ötödik pecsét filmet leforgatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!