Kihasználom a (leendő) munkáltatóm, ha elköteleződést hazudok neki, miközben pontosan tudom, hogy csak addig maradok ott, amíg kedvem van/jobbat nem találok?
Szerintem meg ha a munkáltató akarna lefaragni a személyi allományból, gondolkodás nelkül megtenné... Azt is leszarva, h mondjuk családról kell gondoskodnod.
Én nem csinálnék ebből nagy kérdést, beadod a felmondásod, amikor aktuális, ledolgozod a felmondási időt és szabad vagy.
A 3* és 8* válaszoló valószínűleg pszichopata, erkölcsi érzek nélkül és lelkiismeret nélkül léteznek
Ne foglalkozz vele kérdező!
Egyébként mondhatod akár azt is hogy ha tetszik a munka akkor hosszútávon is szeretnél maradni
8-as vagyok.
Miért is 12-es álomszuszék?
Én a valóságot írtam le.
Te és a kérdező álomvilágban él, fogalma sincs az életről.
Gondolom még kisgyerekek vagytok. Idealista kisgyermekek.
--------------------------------------------------------------------------
Ha kérdező ezt az érzelgős ömlengést előadná nekem, mint vállalkozónak, fel sem venném, mert olyan munkaerőt keresnék, akivel hossztávon tudok tervezni.
Amúgy meg úgy használnám ki a kérdezőt, ahogy akarom, mert iszonyat naív!
--------------------------------------------------------------------------
9:
én meg 23 év alatt sok helyen megfordultam. Persze engem is csak az első helyről küldtek el próbaidő alatt, utána volt hogy bezárt a cég, vagy egyszerűen nem akart jobb pozíciót adni szakmába vágó diploma után, annakellenére, hogy az elején szóban támogatták a dolgot. Egyszerűen kényelmes volt nekik karbantartói fizetésért tartani egy mérnököt.
Mellette volt olyan állásinterjúm, hogy kevesebbet akartak adni mint, karbantartóként, utazzak is 50 km-t zsebből, mert szerintük 6 év tapasztalattal kezdő voltam, mivel a legmagasabb végzettségem friss volt.
Meg még sorolhatnám a német cégeket, ahol érzetre jól sikerült interjú után ígérnek 2 hét válaszidőt, aztán elsunnyogják, mert nincs vér a pucájukban megmondani, hogy bocs, de nem. Tapasztalatom alapján ha kellesz, akkor gyere azonnal, és max 1-2nap a válasz.
Nálam ez vezetett oda, hogy maximum akkor van lelkiismeretfurdalásom, ha valaki felvett, segített mindenben (volt ilyen is), és kialakult valamiféle személyes szimpátia, na akkor már nehezebb felmondani, még egy jobb lehetőségért is.
-------------------------------------------------------------------------
Hagyd 16-os.
Annyira tudatlan és naív a kérdező, hogy fel sem fogja.
Majd az élet szét fogja szivatni, akkor talán megérti azt, amit írtunk neki. Vagy még akkor sem.
------------------------------------------------------------------------
Azért érdekes látni, hogy már amikor én voltam iskolás, már akkor mondták, hogy ne számítsunk arra, hogy majd az első munkahelyről fogunk nyugdíjba menni, mert nem fog összejönni (mint ahogy a nagyszüleinknek összejött meg a szüleinknek is nagyjából), erre fel itt van egy ilyen kérdés. :D
Mikor covid volt, tudod mi alapán rúgták ki anyám munkatársait? Nem a teljesítmény, az ottlét ideje, s főleg nem az ilyen cukorsziropos ömlengések alapján, hanem hogy ki hol lakott. (Mivel a gyár állta az ingázást)
Ez nem egy baráti kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!