Szted igaza van a munkáltatónak?
51 éves vagyok, most százalékoltak le 2 éve. Infarktusom volt, megkatétereztek szívizom egy része elhalt. Van asthmám magasvérnyomásom, térdprotézisem, 16 évet dolgoztam Volánnál, 9 évet kereskedelemben. Tavaly előtt százalékoltattam le magam. Ahol 71% egészségkárosodást és 29 % egészségi állapotot, D minősítési kategóriát kaptam. Na és mivel jól be voltam jelentve 218.870 Ft a rokkant ellatasom. Emelett 5 órát dolgozom rehabilitációs cégnél, ahol adókedvezménnyel (asthmára kapom az adókedvezményt) keresek 112.000 havonta. Összesen 330.000 Ft a jövedelmem.
Na és ezt mondtam a munka helyen . Valaki be árult hogy mondtam a munka társaknak hogy mennyit kapok és a Cégvezeto felhívott hogy ne beszéljek hogy milyen magasjövedelmem van mert másoknak rosszul esik mert van aki 50.000 Ft rokkant ellátást kap és keres mellé 110.000 Ftot ami összesen 160.000 jön nekik ki, és rosszul esik nekik hogy én még ilyen magasjövedelemmel rendelkezek és ez konfliktust okozhat köztem és a kollégák között. Szóval hagyjam abba ezt ne fecsegjem mennyit kapok
Azt általában még a munkaszerződésbe is belefoglalják, hogy ne beszélj másnak a fizetésedről.
A tiédben benne van?
Minek kellene itt örülni vagy irigykedni? Hogy valaki rokkantabb mint én, ezért több segélyt kap? Vagy több legálisan bejelentett munkaideje volt, és ezért több jár neki, amiért megdolgozott? Azt sem pofára kapja, hanem a törvényeket így alkották meg, mindenki ennyit kap, ha jogosult rá.
És kajak egy infarktusos, protézises, elhalt szívizmos, katéterezett, asztmás, magas vérnyomásos emberre irigyek, hogy neki mennyivel jobb (még ezek mellett napi 5 órában dolgozni, mert ez a magyar valóság) és de lennének a helyében :D. Abszurd.
Nincs igaza.
Az meg hogy ki mennyi nyugdijt kap, es mire fel... Talan nem 3 evvel elotte kellene eszbe kapni hogy fel eleten at zsebbe voltal fizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!