Próbaidő alatti elbocsátás egyik pillanatról a másikra?
"ennyire nem képes a kommunikációra a cég?"
Bocs, de te hol voltál akkor, amikor közölték, hogy nem véglegesítenek? Te mennyire nem vagy képes a kommunikációra, ha ott és akkor nem kérdeztél rá, hogy mégis miért döntöttek így?
Neked milyen emberi kapcsolatot sikerült kialakítanod a főnököddel, hogy ez a kérdés akkor és ott nem fért bele, ezért utólag a neten kell ezen rugóznod?
"nem érdemel az ember annyit, hogy a cég megmondja az okát?"
De igen, érdemel, illene valamivel megindokolni. Viszont ha ők nem teszik meg, akkor nem érdemel annyit a saját kíváncsiságod, hogy felteszed nekik a kérdést?
Ez nem illem, jog, etika kérdése. Te vagy kíváncsi a válaszra, ha maguktól nem mondják, akkor szépen megkérdezed, hogy megtudd.
Azzal kapcsolatban szerintem mindenképp veled van a gond, hogy ha érdekel, akkor miért nem kérdeztél rá, amikor ott voltál. Utólag levelezgetni róla, vagy visszamenni már sokkal kínosabb szerintem, mint rögtön, amikor közlik a döntést, rákérdezni az okára.
Főleg mert bennük valószínűleg pont az csapódott le ezek után, hogy téged még annyira se érdekel ez a munka, hogy megkérdezd, mégis miért nem akarnak veled dolgozni. Ha pl. a munkáddal, lelkesedéseddel volt gond, akkor lehet, hogy pont azzal erősítetted meg, hogy jó döntést hoztak, hogy meg se kérdezted, miért nem akarnak veled dolgozni. Még az is lehet, hogy ez egy teszt volt számodra és ha visszakérdezel, bizonyítani próbálod, hogy megfelelsz, akkor megtartottak volna, így meg, hogy elfogadtad és rá se kérdeztél, mentél a levesbe.
Az elbocsátással kapcsolatban nem feltétlenül veled van a gond. Sajnos vannak cégek, amik így csinálják. Kell nekik a munkaerő, de véglegesíteni nem akarják, mert akkor már vannak kötelezettségek, egyszerűbb(nek gondolják) folyton cserélgetni őket.
Az is lehet, hogy gond volt veled, csak nem akarták felhozni, mert nekik is kellemetlen szólni pl. higiéniai, stílus beli, vagy akár munkavégzéssel kapcsolatos dolgokról. De az is lehet, hogy találtak, vagy csak remélik, hogy fognak nálad jobbat találni és ezért nem akarnak veled dolgozni.
Azt írtad, hogy tanulni szeretnél a visszajelzésekből. Tessék a legfontosabb tanulság: Ha kérdésed van, kérdezd meg, ha maradni akarsz, keresd a lehetőséget, próbálj megfelelni, bizonyítani, hogy maradhass!
#13 Nyilván az egy más helyzet, ha hiába kérdezed őket, mert nem válaszolnak, mint ha meg sem kérdezi valaki.
A kérdés és a kérdező hozzászólásai alapján a kérdező nem is kérdezte őket, legalábbis nem írt erre utaló dolgot.
A #12 válasz természetesen erről szólt a kérdezőnek.
Ma 10.46-os. Te normális vagy ember? Szerinted nem kérdeztem meg? Bocs, nem írtam, de gondoltam, evidens. Nyilván megkérdeztem, több ízben. Első körben azt a választ kaptam, hogy nem kötelesek megindokolni. Ezután kértem, hogy ha írásban nem is rögzítik, azért hadd tudjam már az okát, hisz ezzel visszajelzést adnak nekem azon, hogy min változtassak a jövőben.
Képzeld, nem mondtak semmit. Nem közölték. Ennyi.
Így jártam én is, kérdező...
Amikor kérdeztem őket az okról, csak annyit nyöszörögtek - ezt is nagy nehezen - hogy nem a munkámmal volt baj.... akkor mivel? kérdeztem én....
Ekkor jött a "nem vagyok köteles indokolni".... undorító f@sz hozzáállásuk.
Egyébként tényleg nem a munkámmal lehetett baj, mert minden előzmény nélkül mondtak fel a 3 hónapos próbaidő utolsó harmadában, de arra még külön megkértek, hogy maradjak még arra a fennmaradó két hétre.....
ha a munkámmal lett volna baj, nem kérnek ilyet....
Szóval tud ocsmány, szemét, rohadék lenni a munkáltató, ha akar.....
Abban a 3 hónapban istent játszat, sajnos, jogilag is.
12 - es!
látszik, hogy téged még nem rúgtak ki próbaidő alatt, teljesen igazságtalanul....
Tapasztald meg, hogy milyen király érzés, amkikor így bánnak veled...
utánna oszt az észt!.... ha lesz még kedved hozzá.
"Az is lehet, hogy gond volt veled, csak nem akarták felhozni, mert nekik is kellemetlen szólni pl. higiéniai, stílus beli, vagy akár munkavégzéssel kapcsolatos dolgokról."
Az anyjuk pi....ját!
Nekik meg van szájuk, baszki!
Nincs ilyen, hogy kellemetlen szólni! Ez munkahely, ahova az ember dolgozni jár!
Ha bármi baja van, csak munkaviszonyt érintő okból rúghat ki jogszerűen... azt meg köteles - lenne - közölni!
Ugyanígy a stílus vagy higéniai gondot is közüölni kell.... és ha nem változik semmi továbbra sem, akkor, esetleg lehet megválni a dolgozótól!
De nem rögtön és azonnal.
Mert az a f@sz munkáltatói hozáállás bizonyítéka!
Igen, én is csak azt sérelmezem, hogy nem figyelmeztettek semmivel kapcsolatban. Szó szerint random félrehívtak és közölték, hogy ennyi volt. Én meg csak néztem, mint derült égből villámcsapás. Rosszul esett nagyon, mert ilyenkor gőze sincs az embernek, hogy a munkájával volt-e baj, a személyiségével vagy mégis mivel. Rosszabb, mint amikor ghostingolnak.
A 18-as válaszolónak: nagyon durva, hogy volt bőr a képükön még azt kérni, hogy maradj a próbaidő végéig. Mondjuk legalább volt valamennyi időd böngészni az állásokat és nem egyik pillanatról a másikra lettél munkanélküli. Bár itt is felmerül a kérdés, hogy miért nem lehet jelezni, hogy gond van, próbálj meg változtatni és ha nem megy, akkor viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!