Jogosan rugtak ki?

Figyelt kérdés

Egeszseg ugyi cegnel dolgoztam az elmult 5 honapban operatorkent. Az elmult honapban viszont ideiglenesen munkara alkalmatlannak talaltak mert egy ambulans papiromon (volt egy balesetem es azt vittem be igazolaskent) rajta allt hogy tobb fele mentalis betegsegtol szenvedek (Alkohol dependencia, ciklotimia, Sulyos depresszio, inszomnia). Ezeket a betegsegeket csak azutan diagnosztizaltak miutan elkezdtem dolgozni a cegnel. Az uzem orvos mondta hogy csak akkor tud vissza engedni munkaba ha a pszichiaterem javulast lat az alapotomon.

Ez igy is tortent es az uzem orvos is alkamasnak talalt munkara miutan megmutattam neki a pszichiateri riportomat. Ma mentem a munkakozvetitohoz hogy leadjam a tappenzes papiromat (Prohuman altal dolgoztam, nem cegeskent), az ugyintezom bejelentette hogy a ceg "nem igenyli mar a kolcsonzesemet", lasd: kirugtak. Indokkent nem irtak semmit. Miert tartottak beteg allomanyban hogyha kiakartak amugy is rugni? A munkaban volt egy par nap a par honap alatt amit nem tudtam igazolni mert nem volt ervenyes a TAJ szamom (Eddig kulfodon eltem es inaktiv volt a TAJ) de ezen kivul mas fekete pontra nem tudok gondolni. Mennyire jogos az elbocsatas?

2023. ápr. 27. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Az igazolatlan távollét elég alapos ok.
2023. ápr. 27. 23:58
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Az ő döntésük azt rúgnak ki akit akarnak, indoklás sem szükséges. Mit gondolsz azért mert van pár mentális betegséged az örök állásgaranciával jár? Az üzemorvosnak semmi köze ahhoz hogy a főnökség hogyan dönt.
2023. ápr. 28. 00:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Mikor mondtam azt hogy a mentalis betegseg allasgaranciaval jar? Annyit irtam hogy miattuk kuldtek beteg allomanyba es nem ertettem hogy miert ilyen modon rugnak ki.
2023. ápr. 28. 02:01
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Én értem. Menedzserként én is így döntöttem volna. Az ilyen foglalkoztatásnak az az előnye, hogy nincsenek komoly jogaid, simán kirúgnak bármikor.
2023. ápr. 28. 02:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"mert egy ambulans papiromon (volt egy balesetem es azt vittem be igazolaskent) rajta allt hogy tobb fele mentalis betegsegtol szenvedek"

Tanulópénz. Ilyen papírokat máskor ne vigyél be sehova. Csak azt, ami valójában rájuk tartozik.

Vágtad magad alatt a fát, de egyáltalán nem biztos, hogy ezért nem tartanak a továbbiakban igényt a munkádra. Viszont kizárni sem lehet.

2023. ápr. 28. 05:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tájékoztattad a közvetlen felettesed, hogy miért mész hónapokra táppénzre? Mit mondott? Milyen a kapcsolatotok?

Táppénz alatt egyébként nem rúghatnak ki, ezert is tették csak utána.

2023. ápr. 28. 06:02
 7/7 A kérdező kommentje:

5-os hat igen sajnos naiv voltam es gondoltam nem lesz belole baj. Ahogy mondtad tanulo penz.

6-os Csak egy honapot voltam tappenzen de igen tajekoztattam. Annyit mondott hogy beszeljek a HR-el majd ha vissza tudok allni munkaba. Jo viszonyom volt a feleteseimmel, annyi figyelmeztetest kaptam toluk hogy valahogy probaljam a Taj szamomat aktivalni mert nem tudom ugy a kiramadt napokat igazolni (abbol volt kb 3 etelmergezes miatt).

Munkaban nem nehezteltek arra hogy nem jol vegzem a dolgom. Mivel kozvetito cegen keresztul dolgoztam ok mindig atadtak a hireket a HR-nek.

2023. ápr. 28. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!