Tavaly októberben felvett az egyik élelmiszeripari cég, de sikerült a felvétel napjára egy tüdögyulladást összeszedni. Mivel a háziorvos kiírt táppénzre, addig felmondani se tudtak, de amint kiírtak dolgozni, repültem. Jogosan rúgtak ki?
Próbaidő alatt indok nélkül megválhatnak tőled és viszont.
Adtak egy esélyt, részedről így alakult, ők ebből nem kértek.
Én is próbaidő alatt lettem beteg, de bejártam, még, ha nagyon is rosszul voltam, pont ezért, mert nem akartam így járni, mint te.
Tudom, hogy divat itt szapulni a mocskos cégeket, de a fordítottjába senki nem gondol bele?
Képzeld el, hogy elromlott a kocsid, meg akarod javíttatni. 3 ember jelentkezik, hogy megcsinálná. Te 2-t lemondassz, megbízod a harmadikat. Vinnéd szerelésre megbeszélt napon, de jelzi neked, hogy egyéb okok miatt mégse tudja most megcsinálni, majd pár hét múlva. Az előző 2-t akit lemondtál elfelejtheted, mert közben ők bevállaltak más munkát. Most nézhetsz megint szerelő után, addig a kocsid persze nem működik. Nem lenne kellemetlen?
Nem ismerjük a körülményeket, csak a te szemszögedből.
Pl mennyi ideig voltál beteg?
Szerintem kellett nekik az ember, te lebetegedtél és egy másik jelentkezőt behívtak, időt energiát fektettek a betanításába, ezért utána már nem kellettél. Kár már ezen görcsölni.
Emberileg kifogásolható, jogilag viszont teljesen rendben volt, megtehetik.
Próbaidő alatt INDOKLÁS NÉLKÜL BÁRMIKOR FELMONDHAT MINDKÉT FÉL - ha beteg vagy, ha nem.
Ennyi a jogszabály, ha tetszik, ha nem. Ha bementél volna dolgozni és a 10.-ik napon INDOKLÁS NÉLKÜL felmondanak, az is simán előfordulhatna.
Meg az is, hogy bemész dolgozni, a 10.-ik napon rájössz, hogy nem Neked való és felmondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!