Tavaly októberben felvett az egyik élelmiszeripari cég, de sikerült a felvétel napjára egy tüdögyulladást összeszedni. Mivel a háziorvos kiírt táppénzre, addig felmondani se tudtak, de amint kiírtak dolgozni, repültem. Jogosan rúgtak ki?
"Az a röhej, hogy azóta is keresik a munkásokat, mert annyira nincs jelentkezö. Mikor engem behívtak, akkor 5 ember lett behivva, 3an értünk oda, 2en lettünk "alkalmazva", de csak én tudtam volna már másnap kezdeni. Ez a gáz..."
Nekik nem gáz. Én biztos vagyok benne, hogy a jelentkezők jó része a bérigénynél elbukott, el se jutott a felvételi tárgyalásig.
Ember van bőven, csak fizetni nem akarnak.
Amit leírtál, az tipikusan a 300e nettó alatti kategóriát képviseli, "ha ráérek elmegyek az állásinterjúra".
"Bruttó 200e a fizetés, 4hónap próbaidö"
Pláne, egy percig ne sajnáld.
Én húztam volna még azt a betegállományt.
"Mit húztam volna ha nem fizetnek érte?"
Őszintén bevallom én egy ilyen helyért nem is kérdeztem volna a gyk-n.
Szerintem, ha újból felvételiznél oda, megint felvennének. Az ilyen helyek darálószámba mennek, holnapra nem is emlékeznek, hogy ki voltál.
Ötös, azért ez nagy baromság amit mondasz. A vadkapitalista cég, bőven ki tud jönni, hogy beteg 2 hétig egy alkalmazott. Teljesen más szituáció amit leírsz.
Dolgozó ember vagy?
Beszéld meg a többiekkel a béred
Csoportosulj
Létesíts szakszervezetet
Sztrájkolj!
Ha egy teljes nap munkája nem tud kitermelni 3 egészséges, tápláló étkezést, 24 órányi albérleti díjat, a havi ruházati költségek egy részét, és emellett nem tudsz félretenni, akkor a fenti lépéseket kell alkalmazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!