Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezért jogosan rúgták ki a...

Ezért jogosan rúgták ki a rendszergazdánkat?

Figyelt kérdés

Egy iskola a helyszín, jómagam kezdő tanár vagyok.

Van egy 10-15 éves informatikai rendszerünk, ami használhatatlan. Tavaly végre lett rendszergazdánk. E hét hétfőig.

Sokszor 3-4 órákat túlórázva helyrerakta a rendszert, működött is egész jól. Azonban múlt héten meghalt a fő szerver. Igazgatónk betegszabadságon volt. Mivel nem tudtak beszélni erről (Telefonon sem érte el) lement a raktárba és felhozott egy régi gépet, amit belőtt szervernek, működött is rendesen. Hétfőn jött az igazgató, értekezlet.

Ordítva közölte a rendszergazdával, hogy mégis hogy képzelte ezt, és vissza tetette vele a ROSSZ gépet, és amit felhozott levitette a raktárba. Utána felhívta magához, már a műszaki vezető is várta. Azonnali hatállyal kirúgták fegyelmivel.

Most nincs net az iskola nagy részén, és hogy hozzáférjünk ez E-naplóhoz, sokszor a gyerekeket kérjük meg, hogy osszanak telefonról netet.

Szerintetek ez normális?

2015. okt. 20. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Nem normális, de iskolákban ez általában így működik. Az iskolavezetés nem ért az egészhez semmit, nem hajlandóak pénzt tenni bele és egy alulfizetett rendszergazdától várják, hogy szarból várat építsen.

Nem is értem, hogy ilyen helyre miért megy el valaki dolgozni.

2015. okt. 20. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Mivel ez Magyarország,így igen,normális. Sajnos.
2015. okt. 20. 13:38
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Fegyelmi ellen lehet fellebbezni.
2015. okt. 20. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan egyszerű ez azért. Amikor az iskola megnyer egy pályázatot, akkor azokat a gépeket kell használni. Jöhetnek ellenőrizni és vissza kell fizetni a pénzt, ha szabálytalánságot találnak.

Van olyan suli ahol pl. székeket sem lehet kivinni a termekből a diákoknak.

A rendszergazda miért nem beszélt előtte a műszaki vezetővel? Őt kellett volna megkérdeznie, nem az igazgatót.

Ha beszélsz volna vele akkor 100% hogy nem rúgják ki.

Ettől függetlenül és sajnálom őt, mert jót akart!

2015. okt. 20. 13:55
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

"Amikor az iskola megnyer egy pályázatot, akkor azokat a gépeket kell használni. Jöhetnek ellenőrizni és vissza kell fizetni a pénzt, ha szabálytalánságot találnak."

Nem értek a pályázatokhoz, de nekem az tűnik logikusnak, hogy ha a pályázatban vett eszköz meghibásodik, akkor azt arra az időre igenis lehessen pótolni. Ha ez nem így van, akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy a rendszerben van a hiba.

"A rendszergazda miért nem beszélt előtte a műszaki vezetővel? Őt kellett volna megkérdeznie, nem az igazgatót.

Ha beszélsz volna vele akkor 100% hogy nem rúgják ki."

A rendszergazda feladata az informatikai rendszer üzemeltetése. Nem gondolom, hogy minden apró ügyben értekeznie kell az összes felettesével. Amúgy meg az a tipikus eset, hogy ha megcsinálja, akkor az a baj, hogy miért használta a másik gépet, ha meg nem csinálja meg, akkor is ő a hibás, amiért áll a rendszer.

Én biztos vagyok benne, hogy egy ilyen eset nem fordul elő semmilyen értelmesen gondolkozó körben, nyilván csak egy - állami fenntartású - iskolában. Persze elképzelhető, hogy van egy csavar a történetben, ami számunkra sem ismert, ez esetben lehet teljesen más a felállás.

2015. okt. 20. 14:29
 6/10 A kérdező kommentje:

A srác első munkahelye volt ez!

A műszaki vezetőnk meg egész nap ücsörög az irodájában, 30 éve dolgozik itt.

2015. okt. 20. 15:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Itt még a 20 éves floppylemezeknek is külön leltári számuk van. vicces.
2015. okt. 20. 15:40
 8/10 anonim ***** válasza:
17%

"nekem az tűnik logikusnak, hogy ha a pályázatban vett eszköz meghibásodik, akkor azt arra az időre igenis lehessen pótolni"

Így logikus amíg nem ismersz minden kiindulópontot. Rengeteg tényező van ami néha felülírja a józanészt.

"Nem gondolom, hogy minden apró ügyben értekeznie kell az összes felettesével."

A gép amelyik az összes többit kiszolgálja az nem éppen apró dolog!

De mondom, én a srác mellett vagyok, sajnálom szegényt hogy így járt. Eszébe se jutott hogy esetleg rosszat csinál, minél hamarább meg akarta oldani a problémát, de van aki ezt úgy gondolta hogy átlépte a hatáskörét és ezért ki kell rúgni.

2015. okt. 20. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Fegyelmi tárgyalás volt?

kádár jános katonái még abban a suliban is jelen vannak?

2015. okt. 20. 23:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Én már nem középsuliba járok, de nálunk is cserélődtek a rendszergazdák. Egy év alatt volt talán három is. Volt egy viszonylag fiatalos rendszergazda, azt szerintem jogosan rúgták ki. Volt valamilyen info verseny, amin nem jelent meg és nem tudtak valamit időben lementeni. Később kiderült róla, hogy az erdőben találták meg egy padon, mellette 2 vodkás üveg. Viszonylag magas véralkoholszinttel, eszméletlenül vitték be egy szombat hajnalon a kórházba és hánytatták sokáig. Fél év múlva már nem dolgozott az intézményben.
nov. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!