Mennyire gyakori, hogy próbaidő alatt kirúgnak a munkáltató?
Kérdés, hogy milyen terület, melyik cég, milyen a kultúra. Alapvetően ritka, ha pedig rendszeresen megtörténik egy adott cégnél, akkor nagyon hamar híre megy.
Ha valakiről kiderül, hogy nem lehet vele dolgozni és/vagy nem csinál effektíve senmmit, és ennek semmi jelét nem adta az interjúkon, akkor persze meg szoktak válni tőle, de nem találkoztam még igazságtalan esetekkel.
Hát engem kirúgtak, mert nem fogadtam el az "új feltételeket" ugyanis anyagilag hátrányosabban érintett volna, még annál is amiben akkor jelenleg 5 éve dolgoztam már.
Ez van, mindennek van határa, a béka segge alá azért már nekem sem hajlik a derekam na!
Az alapfelállás az volt, hogy nem volt alapszabadság fizetve, és csak papiron adták ki, nem volt hétvégi pótlék se, évente legalább kétszer másik céghez jelentettek át
(innentől a bírósági út eléggé ellehetetlenül a kis össszeg, meg a munkáltató elérhetetlensége miatt)
Az új feltételek meg olyanok lettek volna, hogy a régiekre még rátették volna azt, hogy nem jelent már be a teljes bruttó bérre sem (csak a törvényi minimumra), és csak részben fizeti átutalással a munkabért.
Na ott mondtam azt már a negyedik emailezés után amikre válasz is alig jött tavaly decemberbe, hogy köszi elég lesz, na Buék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!