Leltárhiányát próbaidőalatt levonhatja a munkabérből a munkáltató?
Igen!!!
Azt is feltételezheti, hogy Te vitted el, de azt is, hogy megbízhatatlan, figyelmetlen vagy.
Itt részletesen leírnak mindent. Hosszú, de érdemes figyelmesen elolvasnod:
A leltárfelelősség előzetesen írásban rögzítendő és tisztázandó.
Rém akartak kenni egy flexgépet ami leltárhiányos volt. (és tényleg én vittem haza..)
mondtam mutassanak egy papírt ahol én ezért felelek.
Nem tudtak.
A flex azóta is nálam, ők meg tehetetlenül kussolnak. Már rég ott se vagyok.
Levonás csak úgy megy ha elismertették veled a kárt, akkor sem vonhatják le egyben hanem csak a fizetésed X %-át havonta.
De azért nem szoktak ebbe belemenni, mert van erre biztosítás minden raktárban, vagy legalábbis kellene, hogy legyen.
Plusz bele van kalkulálva a logisztikai költségekbe!
"Leltárhiányát próbaidőalatt levonhatja a munkabérből a munkáltató?"
Csak "úgy" nem. Vannak erre elég kemény előírások, amiket be kell tartani, egyébként a cég megütheti a bokáját.
Az lehet, de úgy, hogy a hasára üt -> "Most Juliska a Te béredből vonom le ezt és ezt, mert szerintem hiányzik" -> Na úgy nem...
Erre írtam, hogy szabályok vannak rá...
Ha a szabályokat betartja, és annak a végeredménye az, hogy a Te hibádból leltárhiány keletkezett, akkor nyilván követelni fogja rajtad azt anyagilag. A bérből történő levonásnak szintén vannak szabályai. Egyszerre mennyit, ki és mikor...
Az, hogy "6 havi átlagkeresetével felel a munkavállaló" nem feltétlenül jelenti azt, hogy önkényesen levonhatja akár az egészet egyszerre a béredből. Vannak részletszabályok erre vonatkozóan is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!