Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkakörökben előny a...

Milyen munkakörökben előny a relatíve magas IQ?

Figyelt kérdés

2023. máj. 11. 22:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

"Már egy évtizeddel ezelőtt is az a gyakorlat élt az IT-n belül, hogy béremelést igazán csak akkor lehet elérni, ha területet váltasz."

Ez azokra a gyenge képességű munkavállalókra igaz akik alig teremtenek értéket egy cég számára (mint például te) ezért nem kapnak magasabb fizetésemelést hiszen a teljesítményük sem kiemelkedő.

Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalataidat, viszont az hogy csak cégváltással sikerült magasabb fizetésemelést kapni ez csak azt jellemzi hogy valójában nem vagy értékes munkaerő és egyszerűbb betanítani egy új embert ha céget váltasz mint megtartani téged.

Én az IQ tesztet a régi rendszer szerint végeztem el és valóban nem volt képes a hagyományos IQ teszt kimutatni hogy valójában mennyire magas az intelligenciahányadosom, épp ezért végeztek további vizsgálatot speciális szakpszichológus bevonásával amely végén megállapításra került hogy 140-145 közötti tartományba esik az IQ szintem amiről kiállítottak a szervezet által hitelesített példányt.

Az IQ szint értéke egy univerzális állandó nincs olyan hogy valakinek a régi rendszer szerint 500 az új rendszer szeeint pedig csak 100. Szóval az én IQ szintem 140-145, ha te nem részesültél a hagyományos IQ tesztet követő további vizsgálaton az annak tudható be hogy olyan alacsony intelligenciahányadossal rendelkezel, hogy nem volt szükség további vizsgálatra.

"Aki nárcisztikus, az nem képes elviselni az építő jellegű kritikát sem, ha bárki megkérdőjelezi önnön tökéletességét, arra rögtön verbális támadással reagál"

Ez nem igaz, én teljes mértékben képes vagyok elviselni más konstruktív véleményét viszont ha vitába keveredek rendre nekem van igazam hiszen egyrészt az emberek többségétől sokkal okosabb és tehetségesebb vagyok, másrészt én megfontolt kijelentéseket teszek amiket vitathatatlan tényekkel tudok alátámasztani.

2023. máj. 12. 15:55
 22/28 anonim ***** válasza:

"valójában nem vagy értékes munkaerő és egyszerűbb betanítani egy új embert ha céget váltasz mint megtartani téged."

Vannak olyan cégek is, ahol szimplán csak nem adnak emelést, ha nem muszáj. Utolsó helyemen mikor beadtam a felmondást, kapásból ellenajánlatot akartak tenni, de nem fogadtam el, mert ha volt pénz és meg akartak tartani, akkor miért nem adtak addig?

"Az IQ szint értéke egy univerzális állandó nincs olyan hogy valakinek a régi rendszer szerint 500 az új rendszer szeeint pedig csak 100."

Ezt rosszul tudod. Az IQ normál eloszlást követ, az érték attól függ, milyen bázist

és mekkora szórást alkalmaznak. Általában 100 a bázis, ami a népesség átlaga, de van 15-ös és 25-ös szórású teszt is, USA-ban jellemzően az utóbbit használják, nálunk az előbbit. Ami 15-ös szórással 130, az 25-össel 150.

2023. máj. 12. 17:03
 23/28 anonim ***** válasza:

"Ez azokra a gyenge képességű munkavállalókra igaz akik alig teremtenek értéket egy cég számára (mint például te)"

Egyrészt, nem, mindig kutatás azt igazolja, amit leírtam, vannak cégek, amik Mo.-on még a magas infláció ellenére is infláció alatti átlag emelést adnak.

Másrészt, ahogy mondtam, átlagon felül vagyok.

Harmadrészt, annyira nem teremtek a cégnél értéket, hogy a projektünk bevételéből finanszíroznak más projekteket.

"ez csak azt jellemzi hogy valójában nem vagy értékes munkaerő és egyszerűbb betanítani egy új embert ha céget váltasz mint megtartani téged."

Te tényleg egy idióta vagy. :DDDD

Nem a tapasztalatomat írtam le, hanem AZ ÖSSZES LÉTEZŐ FELMÉRÉS eredményét.

Ebből lehet tudni egyébként, hogy hazudsz. :)

"Én az IQ tesztet a régi rendszer szerint végeztem el [...] amely végén megállapításra került hogy 140-145 közötti tartományba esik"

Akkor tényleg alacsony az IQ-d. A Mensa-nak nem lehetnél így a tagja és még az én szintemen se vagy.

"Az IQ szint értéke egy univerzális állandó nincs olyan hogy valakinek a régi rendszer szerint 500 az új rendszer szeeint pedig csak 100"

Lol, te tényleg nagyon hülye vagy. :DDD

Itt nem csak IQ-ról beszélünk, hanem mérnökinfos bsc anyagról. :DDD

Az IQ egy normális eloszlásként működik, és mint eloszlás, a szórás számít. Szóval de, mert amikor kitöltöd és azt az eredményt kapod, hogy 2 szórásnyira kell lenned az átlagtól, akkor számít, hogy mennyi a szórás. A régi rendszer szerint a szórás 24, míg az új rendszer szerint 15.

Más szavakkal, amikor egy 100-as átlag 15-ös szórású eloszlásnál vagy benne a legjobb 2%-ba, az akkor teljesül, ha 130 feletti az IQ-d, míg egy 100-as átlag, de 24-es szórás esetén már 148 feletti IQ-nál vagy benne a legjobb 2%-ban.

Ha már ilyen ostoba vagy, akkor legalább a wiki-t csapd fel:

[link]

"te nem részesültél a hagyományos IQ tesztet követő további vizsgálaton az annak tudható be hogy olyan alacsony intelligenciahányadossal rendelkezel, hogy nem volt szükség további vizsgálatra"

Nem, valójában ekkor arról van szó, hogy leszarom. Kimaxoltam a Mensa tesztet, amivel magasabb eredményt kaptam, mint te, és ennyi.

Én nem azért csináltam, mert tudni akartam az IQ-mat, hanem mert egy verseny során ezt ingyen kitölthettem.

"viszont ha vitába keveredek rendre nekem van igazam "

Jah, mint most, amikor kiderült, hogy fogalmad sincs mérnökinfós létedre, hogy hogy működik a a normális eloszlás.

Az a 4.6-os diploma átlag is hatalmas nagy kamu, ha ennyit nem tudsz.

"egyrészt az emberek többségétől sokkal okosabb és tehetségesebb vagyok, másrészt én megfontolt kijelentéseket teszek amiket vitathatatlan tényekkel tudok alátámasztani"

Jah, látjuk:

"Az IQ szint értéke egy univerzális állandó nincs olyan hogy valakinek a régi rendszer szerint 500 az új rendszer szeeint pedig csak 100"

Ezzel szemben a tény az, hogy az IQ sosem volt univerzális állandó, mivel egyrészt egy normális eloszlás, ami miatt számít, hogy milyen eloszlásban kaptad az adott számot.

Másrészt, eltérhet időben, bizony az IQ nem konstans, ha 70 éve 100-at értél el egy teszten, akkor az ma már nem 100 lenne, mivel a 100 mindig az átlag és 70 éve más volt az átlag, mint ma.

Harmadrészt, eltérhet térben, egy 100-as érték Mo.-on nem 100-as mondjuk Dél-Koreában.

Nyilván az utolsó kikerülhető, ha világ szinten nézed a 100-as átlag, de akkor országonként kapsz más értéket átlagra.

Ha értelmes lennél, akkor most beismernéd, hogy kb. csak hazudtál eddig, mert csak ebben a kommentben legalább 3 dologról derült ki, hogy hazudtál eddig.

2023. máj. 12. 17:19
 24/28 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az utolsó kommentet, csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előtte lévőkhöz, hogy elég sok, elég “sikeres” programozó van, akik kibuktak az egyetemről, miközben a vörös diplomások egy jó része phd-t kezdett, aztán később ment el az “iparba” dolgozni, kevesebb fizetésért. Mivel annyi térgeometriával foglalkozó cég nincs is, mint ahány java fejlesztőt keres, ezért nem is valószínű, hogy a fizetésük rövidtávon vagy magyarországi munkavégzés esetén beéri a sima fejlesztőkét, miközben valószínűleg nekik ment jobban az analízis meg a felsőbb matematika és lehet programozásból sem voltak rosszabbak.

Úgyhogy ne a fizu alapján próbáljuk szerintem belőni az IQ-t.

2023. máj. 12. 17:46
 25/28 anonim ***** válasza:

én csatlakoztam a mensa facebook csoporthoz de kizárt dolognak tartom hogy oda csak és kizárólag 125-ös IQ szintet meghaladó egyéneket vegyenek be. Ahogy szétnéztem a csoporttagok résztvevői között ledöbbentem

Kifejtettem a véleményemet hogy miért kell minden selejtet felvenni egy ilyen csoportba ahol az lenne a cél hogy komoly tudományos emberek gyüjtőhelye legyen én érzem rosszul magamat mert arra számítottam hogy részecskefizikusokkal és atomtudósokkal teli csoportba csatlakozom erre egy rakás szart kaptam mint ha egy fociklubb szurkolói csoportjába léptem volna be.

Persze kirúgni ki tudtak a csoportból közösségi irányelvek megsértése miatt összesen 4 napot voltam tag de ha ilyen értelmi szintű emberekkel akarok csevegni akkor belépek a facebook roni abc adok-veszek csoportjába

2023. máj. 12. 18:55
 26/28 A kérdező kommentje:

#25.

Én a továbbiakban is fenntartom, hogy nem CSAK ezen múlik a tényleges intelligencia… Amit szerintem nem is lehet teszttel felmérni. De lehet, hogy ebben nincs igazam, ez csak az én véleményem. A stílus, vagy mondjuk a műveltség azonban, az biztos hogy nem az IQ szinten múlik, ezt gondolom senki nem is állítja, nem is értem hogy miért lepődtél meg azon hogy sok a tahó abban a Facebook csoportban.

2023. máj. 12. 19:10
 27/28 anonim ***** válasza:
#25 Nem 125, hanem 130 fölött lehetsz Mensa tag. És nem tudom, te melyik alternatív realitásban élsz, de én egy kifejezetten jó társaságot találtam a Mensa Facebook csoportban.
2023. máj. 12. 21:06
 28/28 anonim ***** válasza:

"a cél hogy komoly tudományos emberek gyüjtőhelye legyen"

"arra számítottam hogy részecskefizikusokkal és atomtudósokkal teli csoportba csatlakozom"

Nem, az a helyzet, hogy nem ez volt a cél és nem is így hirdeti magát a Mensa. Kifejezetten vannak olyan szövegeik, hogy itt az IQ számít és tökmindegy, hogy mérnök, orvos, prosti vagy villanyszerelő vagy.

És igen, lehet valakinek magas IQ-ja, akkor is ,ha nem atomfizikus.

"A stílus, vagy mondjuk a műveltség azonban, az biztos hogy nem az IQ szinten múlik, ezt gondolom senki nem is állítja"

Azért van összefüggés még akkor is, ha az egyik nem következik a másikból.

Pl. ha magasabb az IQ-d, akkor nagyobb az esély, hogy tudd, hogy lehet, hogy valaki valamit nálad jobban tud, ezért nem fogsz mindenképp a végtelenségig makacsul ragaszkodni az álláspontodhoz stb.

2023. máj. 13. 05:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!