Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elő szokott fordulni, hogy...

Elő szokott fordulni, hogy egy állásnál a kért fizetésnél nagyobb összeggel vesznek fel?

Figyelt kérdés

Pl. mert azt már túl kevés az abban a munkakörben dolgozókéhoz képest.

Vagy ha pl. valaki túl keveset mond, akár mert félreinformált a beosztásnál megszokott fizetéssel kapcsolatban, akkor a munkáltató örül magának és ezzel a kevesebb fizetéssel veszik fel?

2022. júl. 20. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ha pl. fingod nincs a piaci helyzetről és a bérsáv alá lősz, akkor felhúzzák a bérsáv aljára.
2022. júl. 20. 18:05
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Velem ez tortent, kulfoldi full remote contractor pozi, bemondtam egy szamot ami itteni kb felso vezeto szint, es ramondtak ok 40 szazalekkal nagyobbat :)

Mint utolag kiderult a cegnek az a vallalati kulturaja hogy adott beosztasban mindenki ugyanannyit keres szoval tok mindegy hogy mennyit kersz vagy szeretnel kapni ok monjak a szamot es vagy elfogadod vagy nem

2022. júl. 20. 18:14
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem olyan volt, hogy emelésnél mondtam egy számot, és arra még rátettek.
2022. júl. 20. 18:19
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Persze egy komoly cég így tud csak igazán motiválni.
2022. júl. 20. 18:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, velem is történt már ilyen itt Mo-n, az általam bemondott összeget felfelé kerekítették. Sokkal nem lett több, de jólesett.
2022. júl. 20. 19:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, hogy az ajanlatban hozzatettek brutto 30-at.
2022. júl. 20. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Előfordul, főleg nagy cégnél, ahol bérsáv van. De inkább informáld magad a bérekről és mondj többet. Ha keveset kérsz, akkor felhúzzák a bérsáv aljára (pedig esetleg többet is kaphatnál), vagy kisebb cégeknél beleragadsz abba a bérbe, amit mondtál. Voltam ebben a vödörben.
2022. júl. 20. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, velem is ez tortent, alullottem a bersavot teruletvaltaskor. Nem tudtam h entry job penzugyon sokkal tobbet fizet. Vagyis gondoltam hogy tobbet, de nem gondoltam h annyival tobbet.
2022. júl. 20. 22:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalat:

- Anno sok-sok évvel ezelőtt kis céghez mentem. 15 ezerrel többet kértem, mint az előző munkahelyem. Bele is ragadtam évekre. Kolléga mert többet mondani, kapott is 20%-al többet ugyanazért a melóért.

- Később nagy multinál kértem 150-et, kaptam 200-at, mert az volt a bérsáv alja. 7 éven át a bérsáv alján is maradtam, csak annyit emeltek, amennyit a bérsáv emelkedett.

- A mostani helyemen igyekeztem többet kérni, de még mindig nem mertem pofátlan lenni. Szerencsére ez normális cég, így mikor látták, hogy jól dolgozok, egy év után 35%-os emelést kaptam.

Szóval: tessék pofátlannak lenni, legfeljebb közlik, hogy "ennyit nem tudunk adni, de..." és megállapodtok egy összegben.

Ha túllősz a sávon az ezerszer jobb, mintha nagyon alálősz.

2022. júl. 21. 08:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt a "beragadtam a bérsáv aljára" dolgot nem értem. Nálunk (amerikai multi) évente 1x "tekintik át" a fizetéseket, magyarul akkor ad(hat)nak emelést. Ezt a csoportvezető és a divízió vezetője csinálja, és egy központilag megadott keretet osztanak el az emberek között, alapvetően 2 szempont szerint:

a) mennyire jól dolgozott az illető

b) mennyire lenne baj, ha felmondana (mekkora "teljesítmény" esik ki és milyen nehéz a helyére embert felvenni)

Van "emelési keret" meg "bónusz keret" ami 2 külön dolog, és sakkoz(hat)nak kicsit a kettő között (mert az elosztás hasonlóan történik), de a lényeg, hogy ha nem akarják, hogy valaki elmenjen, akkor fognak neki emelni.

Ha valakinek 2-3 év alatt nem emelnek semmit, az finom utalás arra, hogy nem bánnák, ha venné a kalapját.

Beragadni inkább a bérsáv tetejére lehet (kellesz a cégnek nagyon, a főnököd szeretne emelni, de a sáv miatt nem tud, és valamiért elő sem tudja léptetni a csávót magasabb sávba - viszont az ilyen ember könnyen talál munkát máshol, a cég meg szív mert hülye sávokat talált ki, vagy impotens a főnök és nem tud a jó emberének előléptetést intézni).

2022. júl. 21. 22:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!