Milyen munkakörökben előny a relatíve magas IQ?
Olyat keresek ahol előny… 130+,
140 alatti. Szóval nem annyira kiemelkedően átlag feletti.
Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy magas az IQ-m. Eléggé utána olvastam és nem sok mindent befolyásol, gyakorlati haszna nem egyértelmű… Azt szokták mondani, hogy akinek magas az IQ szintje, az jó lesz az IQ teszt kitöltésében és ennyi.
Mégis, ennek ellenére is érdekelne, hogy szerintetek van e olyan konkrét munkakör, vagy karrier út ahol előnyt jelenthet, mert nem sok sikerélményem van az életben és nem tudom hogy mivel kéne foglalkoznom…
Már van egy BA diplomám (humán szak), de kb. a legrosszabb szakot választottam annó az egész országban induló összes szak közül, 18 évesen nem tudtam jól felmérni ezeket a dolgokat, később meg úgy voltam vele, hogyha már elkezdtem, akkor befejezem… De aztán nem akartam azon a területen dolgozni, csak a kötelező szakmai gyakorlatom van mint tapasztalat :/
25 éves leszek, de soha nem éreztem, hogy valamiben jó lennék… Videojátékokban jó vagyok és ennyi. Igaz, akár kompetitív szinten is, volt is lehetőségem rá, hogy E-sportoló lehessek (persze nem egyből, de megtehettem volna az első nagyobb lépést, amit végül nem tettem), de én félek a szerepléstől, hiába az esetleges sok pénz, nem akartam/akarok ilyesmivel foglalkozni… De ezenkívül tényleg nem vettem észre semmi olyat, amiben jó lennék.
Dehogy van neked 130 feletti IQ-d. Gondolom valami netes nem hivatalos IQ teszten töltötted ki ahol 250-es értékek is kijönnek. Ha magas IQ-val rendelkeznél (mint én akinek hivatalos papírja van róla személyes jelenlétes hiteles vizsgálaton megállapítva) akkor megállnád a helyedet az élet minden területén és nem ilyeneket írnál hogy "nem sok sikerélményem van az életben"
Én ahová a kezem teszem ott pénz terem. Ez azért van mert nagyon magas az IQ szintem és ez nem abban előnyös hogy IQ teszteken jó eredményt érek el hanem bármit pillanatok alatt megoldok legyen szó konfliktusról, élethelyzetekről, bármi. Olyan kiegyensúlyozott vagyok bármit megtanulok és megoldok önmagamtól nincs más segitségére szükség ebben mutatkozik meg hogy micsoda őstehetség vagyok.
Úgyhogy ha neked 130-140 körüli IQ érték jöft ki egy internetes teszten az a valóságban bőven átlag alatti, jó ha a 90-es IQ szintet eléred, nem véletlenül csak egy humán diplomád van és nem találod a helyedet.
Szerintem minden szellemi munkában (ami nem biorobot munka) előny az ha valakinek nagyobb a szellemi kapacitása.
Az egy más kérdés, hogy mellette tudnod kell a képességeidet hatékonyan használni és mellette jó ha van szociális érzéked is.
Én sokáig éreztem úgy hogy semmibe sem vagyok igazán jó, ezért kipróbáltam új dolgokat, kerestem a lehetőségeket és végül BSc után megtaláltam azt az irányt amiben viszont jó vagyok sőt most már azt mondanám hogy kiemelkedő vagyok.
Mennyire gyors a(z)
- eligazodást,
- tájékozódási,
- lényegmegragadási,
- következtetési,
- döntési,
- szervezési,
- időgazdálkodási,
- érzelmi,
- szociális,
- értékelemzési képsségeid?
Mennyire látod egyszerre a fák erdőit és az erdők fáit?
"Olyat keresek ahol előny… 130+, 140 alatti. Szóval nem annyira kiemelkedően átlag feletti."
Te miről beszélsz?! A 130-as IQ (legalábbis a Mensa által használt 15-ös szórású skálán) az magasabb, mint az emberek 98%-a! Eleve ez a feltétele a Mensa tagságnak. A "nem annyira kiemelkedően átlag feletti" az olyan 110-es.
Gondolom valami tucat Facebookos IQ tesztet töltöttél ki. Na, azoknak semmi értelme nincs, mert ha random végigkattintgatod, akkor is azt hozza ki, hogy te vagy a következő Einstein.
Tessék: [link]
Ez a Mensa próbatesztje. Ha ezt kimaxolod, akkor van esélyed, hogy a valódi Mensa teszten is elérd a szintet. Kíváncsian várom, milyen értéket érsz el ezen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!