Egy intellektuálisan fejlett, magas lexikális tudással rendelkező embernek milyen munkát kéne végeznie, hogy teljesen ki tudja használni a benne lakozó tehetséget?
Egy intellektuálisan fejlett, magas lexikális tudással rendelkező ember MEGTALÁLJA ezt a helyet!
Valamint megtalálja a KARRIER kategóriát is!
De ha ezek a képességeid megvannak, akkor nem csak vaktában keresgélsz, hanem céltudatosan, és akkor hamar meg is találod, amit keresel.
Ajánlom azt is, hogy a tudás mellett erősíts rá a szorgalomra és a gondosságra is, mert ahogy látom, ezek jelenleg nincsenek eltúlozva.
Ja, még egy: ha csak lexikális tudásod van, ez egyre kevesebbet ér. Akkor tényleg kvízekre kellene menni, ott még lehet sikeres.
Sajnos a mai világban ez nem sokat ér (mint feljebb is írták, max. eljársz kvízversenyekre), hacsak nincs mellé valami egyéb hasznos tudás/készség. Ez nem tehetség, csak jó memória és/vagy sok olvasás, tájékozódás eredménye. Ha ez túlburjánzik, az ilyen embereknél gyakran fejletlen a logikus vagy "józan paraszti" gondolkodás, mert megszokták, hogy mindenre tudják amúgy is a választ - ez elég nagy hátrány sok helyen. És nem "egy humán beállítottságú ember vagyok", hanem simán "Humán beállítottságú ember vagyok".
Keress valamit, ami a beállítottságodhoz illik és valóban tehetséged van hozzá (vagy csak érdekel) és tanuld azt, de puszta lexikális tudással nem sokra mész. Én is tudom a kvízkérdések 90+%-ára a választ, mégsem ez a fókuszpontja az életemnek, nem tartom különleges dolognak, egyszerűen a figyelem, tájékozódás és a jó memória eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!