A suliban miért a sok lexikális fost tanítják meg ahelyett, hogy az Élet Iskolájára nevelnének minket?
Egy csomó elvesztegetett idő, időpazarlás. Megtanítanak egy halom felesleges dolgot, ami viszont valóban szükséges az élethez, azt NEM.
Legyen az problémamegoldás, helyes konfliktuskezelés, pénzügyek. Az iskolában nem tanítanak meg arra, hogyan kell jó döntéseket hozni az életben és kerülni a rosszakat.
1: Nem azt mondom, hogy a lexikális tudás nem szükséges. De az internet világában az már elsajátítható. Úristen, micsoda időpazarlás az egész...
De arra senki nem tanított meg engem, hogy hogyan kell jó döntéseket hozni az életben, vagy hogy hogyan kell konfliktust kezelni.
Amikor diák voltam, ez engem is dühített, jobban kellene a tudást kategorizálni, átszervezni.
Tanfolyamokon is ez van, például masszőrként tanuljam meg, hogy a vér egyes alkotóelemei hány mikron nagyságúak stb.
Szerintem a családod dolga megtanítani az életre.
Gondolj bele hogy a tanár azt tanítaná, hogy ne vegyél fel provit, mert adóság spírálba kerülhetsz, otthon meg ez lenne a természetes. Mit kapna a tanár ezért a szüleidtől.
Illetve kinek mit jelent a jó döntés. Lehet szerinted jó, szerintem rossz. Akkor most melyik?
Az ilyen alapvető dolgokat a családodtól kellett volna megtanulni.
A család, a közösségek, a baráti társaságok is nevelnek és tanítanak téged.
Az iskola is. Közben amit megtanít, az sokkal több, mint egy adathalmaz. Egy matematikai tétel megtanulása nem feladat. Annak alkalmazása már valami. S annak a felismerése, hogy hol kell alkalmazni, az a tudás.
De bármelyik tárgyból el tudom mondani.
Másrészt az érettségikor fogsz tudni a legtöbbet a világról. Utána csak kevesebbet tudsz a világról, s egy szakmában elmerülsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!