A suliban miért a sok lexikális fost tanítják meg ahelyett, hogy az Élet Iskolájára nevelnének minket?
Egy csomó elvesztegetett idő, időpazarlás. Megtanítanak egy halom felesleges dolgot, ami viszont valóban szükséges az élethez, azt NEM.
Legyen az problémamegoldás, helyes konfliktuskezelés, pénzügyek. Az iskolában nem tanítanak meg arra, hogyan kell jó döntéseket hozni az életben és kerülni a rosszakat.
29:
Én harmadik diplomámat szerzem éppen, egyetemen is sok matekot tanultam, és nagyon nem értek egyet veled. Hiába van matek, ott sem mindegy hogyan tanítják, a legtöbb diák aki kikerül az iskolából, azt is csak bese.ggelte, és nem képes önálló problémamegoldásra. Nem lustaságról vagy szorgalomról szól ez a történet, hanem oktatás módszertanról, tananyagról. Az az ismeret marad meg tartósan, amit asszociatív módon tanulsz, amitbemagolsz, azt elfelejted, márpedig a magyar közoktatás és a felsőoktatás ezt preferálja. Ha lexikális helyett kompetencia alapú oktatás lenne, az egyáltalan nem jelenti zat, hogy lejjebb vinnék a szintet, sőt eleinte többen hasalnának el.
Nézd, engem is dühített, hogy mi a fenének kell valószínáségszámítást taulni, minek kell százalékoket nézni, meg hasonlókat.
Aztán a munkahelyemen volt egy lehetőség, hogy feljebb lépjek és ahhoz ki kellett töltenem egy vizsglapaot és csupa ilyen kérdésekel voltak tele.
Lehet i felesleges most az hazsns lesz később.
Kócostól:
Mondjuk a valszámot (meg a kombinatorikát) én mindig szerettem és máig hasznosnak is tartom. Ellenben a matematikai analízist soha semmire nem használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!