Ha 800 ezres fizetés mellett úgy érzem, hogy a balaton sound nem fér bele, akkor velem van a baj?
2018-ban elvitt az akkori csajom, bár akkor még csak 370-et kerestem 28 évesen. Emlékszem 80 ezer volt egy hétre egy apartman, a bérlet meg 100 körül (VIP)?
Azóta is elmentem 2-2 napokra, amikor még gombokért is tudtam korrekt szállást a parton 10 percre a bejárattól, de mostmár tényleg pofátlannak tartom, hogy a korábbi években és egyébként a sound-on kívüli időben ~15 ezer forintos apartmanok 50-60 ezreket kérnek és ráadásul ki kell venni 4-5 napokra. MIWAN?
Akkor ezt hogyan fizetik meg 16 évesek vagy pályakezdők? Biztosan én csinálok valamit rosszul.
Nem mintha egyébként bármilyen pozitív energiájú emberrel találkoztam volna az egész soundon, helyette nyeltük a port, fizettünk a levegővételért is kb, valamint szagoltuk a rohadó kukákat.
"néha" jó volt a zene, meg menőzhettem az akkori csajommal mert jól nézett ki, de ennyi.
Oké, hogy infláció, de a balaton soundra járó belgák és hollandoknál nincsen akkora infláció mint amennyit a sound emelt, ráadásul a covid miatt kimaradt 2 év alatt feljött az új 16 éves látogatók generációja, akik meg a mostani árhoz tudnak viszonyulni csak.
39
500-ból nem a balatonra mennék éppen, de azért azt ne kezdjük hogy mennyire módos emberek járnak oda;) Még a vip-ben is tele volt prolikkal, én nem tudtam hasra esni a szofisztikációtól
Semmi szofisztikáció nincs a VIP-ben, ez tény.
A Balaton Sound egy fesztivál (prémiumként emelgetik, de semmi prémium érzés nincs benne, azon túl hogy minden irreálisan drága, bár ezt az irreálisan drága kijelentést is meg lehetne vizsgálni, pl. egy Budapest Parkos vagy belvárosi kocsmás árszínvonal mentén 2023-ban), ami arányaiban sosem volt olcsó mulatság. Persze volt annak idején Hegyalja, most is van a martfűi fesztivál, ezeket ki lehetett hozni bérlettel együtt 30-40 eft-ból, vagy a SZIN-t 40-50 ezerből. De teljesen más volt azoknak a fesztiváloknak a célja, mint egy Soundnak vagy Szigetnek. Az olcsó fesztiválokon olyan zenei anyagot kapsz, amit minimál pénzért az év bármelyik szakaszában viszontláthatsz. A nagy fesztivál nem ilyen.
Ha elmész valahova, mit tudom én az Adriára nyaralni, ott nem az a cél, hogy 5 napig bulizzál, napi 30-50 ezret elpiálva, meg még egszer ennyit elkólázva, oda nem ezért mész. Egy napi fesztiválos piálás árából megvagy a tengerparton minden költséggel együtt. De a fesztiválon abból a pénzből még nem ettél semmit, nem szálltál meg sehol.
Csak annyit akarok mondani ezzel, hogy az 500 ezerből nem Balatonra mennél (én sem egyébként, mikor 150-200 ezerért kapsz 5 napra szállást tenger mellett) nem releváns viszonyítási alap a Balaton Sound szempontjából. Körülbelül olyan kijelentés, mint ha arról beszélgetnénk hogy az adott cipőnek te sokallod az árát, majd a végén arra a konklúzióra jutnál, hogy te 40 eft-ból nem cipőt vennél, hanem mit tudom én, inkább 2 tank benzinre költenéd. Azon kívül hogy az autóban is cipőben ülsz, nem túl sok közös van a kettő között.
hat nem tom engem igazából nem nagyon erdekel a zenei felhozatal
"neha" van jo zene a soundon, de en nem drogozom ezert a tobbi nekem irrevelans
mar inni sem birok ezert kb az egesz
eleve csak azert jarok el vagy jartam el BARHOVA hogy reszegen, nokkel probaljak kapcsolatot teremteni
Én még sose voltam és valszeg nem is leszek, pesig csak 25 vagyok. Nem nagyon tud érdekelni az meg még egy minusz, hogy drága, mint a muzsikaszó.
Formula 1-re elöbb mennék, de már azt sem követem annyira, hogy megérje nekem.
jó hát amugy diákkedvezménnyel megéri a sound bérlet, bár nem tudom hogy egy 20 évesnek mennyire tesz be egy 70 ezres bérlet plusz szállás, ami kb ugyanannyi, plusz a fogyasztás, 200-ból visitva megvan.
anno 2013-ban pályakezdő mérnökként 200 ezres fizetéssel a sound ideje alatt siofokon csapattuk 3 napig 20 ezer forintból. Azt se tudtam anno hogy mi az a sound, meg hogy egyáltalán van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!